home
home
cum fabric bere
forum
tehnologie fabricare bere din malt
tehnologie fabricare bere din malt
Să iti fabrici bere acasă cu ajutorul kit-urilor de bere BREWFERM sau MUNTONS este foarte usor.
Tot ceea ce ai nevoie este un echipament de fabricare bere pentru incepători si un kit de bere la alegere.
In continuare vă prezentăm tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere in 12 pasi. Această tehnologie este doar
informativă. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, parcurgeti intocmai instructiunile de folosire sosite cu kit-ul de bere.
Pasul 1
Cititi cu atentie instructiunile de folosire si
familiarizati-vă atat cu echipamentul cat si cu
ingredientele.
Pasul 2
Spălati si igienizati toate componentele
echipamentului, chiar daca acesta este nou.
Pasul 3
Scufundati cutia in apa fierbinte ("bain Marie")
timp de 10 minute, pană cand continutul acesteia
devine lichid.
Pasul 4
Turnati continutul kit-ului de bere in recipientul
pentru fermentare. Clatiti cutia de tabla cu doi litri
de apă fierbinte.
Pasul 5
Adăugati o cantitate de zahar, conform retetei sosite
cu kit-ul de bere.
Pasul 6
Completati cu apă rece conform retetei. Amestecati
mustul de bere cu ajutorul spatulei pană cand solutia
devine omogenă si lăsati să se răceasca, pană
ajunge la o temperatură de 20 - 25°C.
Pasul 7
Dizolvati drojdia in 200 ml apă căldută (30 - 35°C),
intr-un pahar sterilizat in prealabil. Luati o lingurită
sterilizată si amestecati continuu timp de 10 minute,
pană drojdia se dizolvă complet.

Pasul 8
Adăugati drojdia dizolvată in recipient peste mustul
de bere si amestecati cu spatula timp de un minut.
Pasul 9
Fixati capacul recipientului de fermentare, montati
supapa de evacuare si turnati apă in aceasta pană la
semn. Lăsati la fermentat la temperatura camerei
(22 - 25°C) timp de 7 - 10 zile, pană cand prin
supapa de evacuare nu mai iese dioxid de carbon.
Pasul 10
Puneti berea in sticle si adăugati putin zahăr in
fiecare sticlă (conform retetei) pentru a ajuta
fermentarea; se pun capace la sticlele de bere cu
ajutorul dispozitivului de capsat.
Pasul 11
Lăsati sticlele cu bere să stea 5 zile la temperatura
camerei apoi mutati-le intr-un loc răcoros si
asteptati pană cand berea se limpezeste si se
maturează, timp in care isi desăvarseste gustul.
Pasul 12
Invitati prietenii la o petrecere cu berea facută de
dumneavoastră si, veti vedea, răbdarea vă va fi
rasplatită pe deplin.

NOROC!
Branza de casa - ingrediente si echipamente pentru fabricat branza acasa