[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - starter cu miere

starter cu miere

starter cu miere

Mesajde NeaPuiu » Mar Sep 15, 2015 3:11 pm

Am incercat sa fac un starter cu miere de albine, pe scurt cca 200 grame de miere puse in balonul Elrlenmayer cu 1,5 l apa dizolvat si adus la punctu de fierbere, aproximativ dupa recomandarile care s-au mai dat pe forum pentru realizare unui starter cu DME. Am luat spuma de pe un vas ce fermenta de vreo doua zile, apoi am pus chiar si de la robinet ceva bere cu drojdie dar fermentatia nu a inceput. In camera am la fermentat doua beri care lucreaza bine, deci nu temperatura e de vina. Dupa doua zile vad ceva bule pornite de pe fundul balonului dar foarte timide. E o problema cu mierea, va rog?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: starter cu miere

Mesajde balauru_327 » Mie Sep 16, 2015 5:46 am

Dar de ce opresti niste must de bere? Sau dupa ce scoti maltul dupa etapa de brasaj, il lasi la scurs in ceva, ori il mai clatesti cu apa la 75Celsius, si ce rezulta fierbi cu mult hamei cu AA% mare, tragi in sticla, tii in frigider pana la viitoarea intrebuintare.

Din ce stiu eu, mierea contine fructoza+glucoza multa. Mustul de bere maltoza multa. Drojdia de bere nu e adaptata consumului de fructoza/glucoza ci maltozei, de aici si slaba activitate. Ce temperatura avea solutia cu miere cand s-a facut insamantarea? :lol:
Inca un lucru care are importanta este cantitatea de celule de drojdie cu care s-a facut insamantarea. De la inceperea fermentatiei, dupa 12-24 ore pana la 48 ore este momentul maxim al fermentatiei, perioada in care exista drojdie multa in spuma, deci oportunitatea cea mai buna de a recolta.

Sau foloseste DME, care este ieftin si bun. Gasesti pe site. 99% din cei care facem startere asa facem.

Succes :D
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: starter cu miere

Mesajde NeaPuiu » Mie Sep 16, 2015 4:52 pm

Prima oara cand am oprit must de bere a venit o admiratoare, a luat sticla din frigider si dupa ce a baut a zis ca sunt un berar de toata jena ...
E f. buna solutia dar, odata ca nu ma indur sa rup din sarja, a doua oara ca sa nu se mai intample sa bea cineva aiurea mustul, a treia ca la finalul sarjei sunt asa de obosit ca nu prea mai am chef de alte actiuni (de obicei 11 noaptea).
Clar DME e cel mai bun, am incercat sa ies mai ieftin cu mierea, dar daca socoti tot pe-acolo e (daca nu ai albine proprii si personale).

Nu deschide nimeni un topic despre berea cu fructe? E toamna !
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: starter cu miere

Mesajde balauru_327 » Joi Sep 17, 2015 5:45 am

Motive motive si motive. In timp ce fierbe berea poti reclati maltul.

Berea cu fructe se obtine f. greu, necesita o alta drojdie si nu ai din ce fructe ale toamnei sa o faci. Doar vara, respectiv zmeura, cirese. Poti incerca din mere un cidru, ca banuiesc ca ai mere multe.
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: starter cu miere

Mesajde Laur » Sâm Sep 19, 2015 2:59 pm

NeaPuiu scrie:Nu deschide nimeni un topic despre berea cu fructe? E toamna !


Din cunostintele mele, berea cu fructe pleaca de la o bere lambica (acra, realizata prin fermentatie spontana) care se obtine in cam 6-8 luni (daca nu chiar si mai mult) la care se adauga fructe (in general visine sau zmeura) si se mai lasa inca vreo cateva luni bune.
Tot procedeul dureaza un an sau mai mult. La final, vei obtine o bere acra si cu gust de fructul folosit.
Daca te referi la berile belgiene cu fructe (KRIEK sau FRAMBOISE), ele se fac la fel insa, beraria respectiva cumpara berea lambica (de la un producator de bere lambica - si din ce stiu sunt vreo 4-5 in Belgia) si, la imbuteliere adauga sirop de fructe - majoritatea acestor beri desert sunt dulci, mai mult pentru doamne.
Stiu in Bucuresti doi berari amatori care au avut rabdarea sa faca asa ceva...jos palaria pentru ei. Eu nu am spatiu in primulr rand (locuiesc intr-un apartament de bloc si ar trebui sa tin recipientul de fermentare circa un an pana sa adaug fructele) iar in al doilea rand, nici cu rabdarea nu prea mai stau bine :).
Laur
 
Mesaje: 618
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: starter cu miere

Mesajde indecis » Mar Sep 22, 2015 9:30 am

eu am facut in vara cu suc de cirese negre si cu extras de malt + hamei , a iesit o bere cu un vag gust de cirese dar cu o culoare excelenta, revin cu poza cred ca mai am vreo 2 beri.
indecis
 
Mesaje: 5
Membru din: Dum Mar 20, 2011 8:30 am

Re: starter cu miere

Mesajde bionut » Joi Oct 01, 2015 11:16 pm

Nu fructoza si glucoza sunt problema aici, drojdia le poate manca destul de usor si pe astea, problema este lipsa nutrientilor din miere. Chiar daca miere e hranitoare pentru om, este foarte slaba pentru drojdii, din punct de vedere nutritiv. Daca ai fi adaugat niste nutrienti pentru drojdii ar fi mers cu siguranta, chiar daca regula spune sa faci starterul in acelasi mediu in care va fermenta la final, pentru a evita socul datorat schimbarii mediului (cum ar fi la tine din miere-glucoza/fructoza in must de malt-matoza).
Eu, desi am cumparat si niste DME de la Laur, prefer sa imi pastrez must si sa congelez in sticle PET. In frigider se poate strica. Nu te gandi ca rupi dintr-o sarja, va contribui la bunastare urmatoarei.
bionut
 
Mesaje: 83
Membru din: Mar Sep 11, 2012 7:32 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron