[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Maturare in sticle

Maturare in sticle

Re: Maturare in sticle

Mesajde Seca » Dum Aug 19, 2018 12:29 pm

Salutare!
Sunt la primul kit, Brewmaker IPA. Totul a mers bine, am lasat 10 zile fermentatia primara, am pus o lingurita de zahar/l si am imbuteliat. Dupa doua zile la temperatura camerei, 22 grade, am pus la frigider. Dupa alte 4 zile am desfacut o sticla, e limpede, drojdia decantata, gustul bun insa e cam plata. Nu e carbonatata aproape deloc. Ce am gresit? Trebuia sa o las mai mult la fermentatia secundara?
Seca
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Aug 03, 2018 5:14 pm

Re: Maturare in sticle

Mesajde Laur » Joi Aug 23, 2018 11:04 am

Salutare,
Recomandarea mea este sa folosesti la imbuteliere o cantitate de zahar de 7 gr per litru. O lingurita de inseamna 3-4 grame.
Apoi, timpul pentru fermentarea in sticla ar trebui sa fie de minim 5 zile, pentru a fi sigur ca fermentaia s-a incheiat. Eu las la fermentarea secundara (in sticla) 14 zile berea.
Laur
 
Mesaje: 618
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Maturare in sticle

Mesajde Seca » Joi Aug 23, 2018 6:15 pm

No, acu am in galeata un Muntos American Style IPA, numai bine imbuteliez pe 30 si plec in concediu, sa fermenteze in liniste macar 10 zile.
Multam fain!
Seca
 
Mesaje: 3
Membru din: Vin Aug 03, 2018 5:14 pm

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron