[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Lipsa acid
Pagina 1 din 2

Lipsa acid

MesajScris: Sâm Apr 11, 2020 4:23 pm
de cradu23
Ziua buna,
am facut un kit MUNTONS PREMIUM LAGER 1,5 kg. Pentr a doua fermentare am folosit un butoi sub-presiune. Am umplut butoiul lasand liber deasupra un spatiu de 2-3 degete.Am adaugat 100gr zahar dizolvat in vreo 2-300 ml apa. In ziua 3 am folosit si o fiola CO2. Azi ziua 7 am testat un pahar de bere. La gust delicioasa dar nu prea e aciudalata. Nu prea spre deloc. In prima zi a curs un pic din butoi (sa fi fost cam 1L) pe langa robinet dar l-am mai strans si a fost ok.
Mai pot face ceva acuma sau asta este? Pe unde oi fi gresit?

PS:Azi am scos mai multe sticle. Face foarte multa spuma. Le umplu foarte greu. Folosesc acel dispozitiv de umplere dar din butoi parca iese numai spuma.

Re: Lipsa acid

MesajScris: Dum Apr 12, 2020 5:25 pm
de Laur
Salutare,
Ce volum are acel butoi sub presiune (eu il numesc KEG).
Ce sistem ai de conectare la acel keg? Ai regulator si butelie de CO2?
Pune si niste poze sa vedem in detaliu despre ce este vorba.
Bafta

Re: Lipsa acid

MesajScris: Dum Apr 12, 2020 5:42 pm
de cradu23
Este vorba de asa ceva:
Imagine
23 litri
supapa pentru injectat capsule CO2

Re: Lipsa acid

MesajScris: Dum Apr 12, 2020 5:44 pm
de cradu23
Mai exact:
Imagine

Re: Lipsa acid

MesajScris: Dum Apr 12, 2020 5:59 pm
de cradu23
Sters!

Re: Lipsa acid

MesajScris: Lun Apr 13, 2020 7:27 pm
de cradu23
M-am mai documentat si azi un pic si presupun ca acidul s-a dus prin acea bere care s-a scurs si se pare ca aceste keg-uri au si o problema la robinet, acesta scapand daca e inchis la mai mult de 90 grade. Pot reface carbonatarea daca adaug alta tura de zahar?

Re: Lipsa acid

MesajScris: Mar Apr 14, 2020 11:47 am
de Laur
Salutare,

Acest tip de butoi nu rezista la presiune foarte mare si, nu vei putea sa carbonatezi berea comparabil cu cea din sticla. Nici nu este recomandabil sa carbonatezi mai mult berea in acest butoi.
Nu am folosit niciodata acest tip de butoi.
Faptul ca a curs pe la robinet, s-a intamplat deoarece nici robinetul acela nu rezista la presiune. nici garniturile de la capacul superior nu cred ca rezista la presiune. Vezi in manualul de utilizare ce spune depsre procedura de carbonatare, servire, transfer in sticle.
Sfatul meu, daca vrei sa imbuteliezi in sticle berea, pune-o direct in sticla si adauga-i cantitatea de zahar aferenta.
Daca vrei sa carbonatezi intr-un keg si apoi sa imbuteliezi din el in sticle, ai nevoie de echipamente care sa reziste la presiune mare. In homebrewing, astfel de echipamente construite se numesc kegerator sau keezer. si folosesc keg-uri din inox de tip Cornelius. Cu ajutorul lor carbonatezi berea din keg-uri si apoi o poti consuma direct din ele sau poti transfera in sticle, fara a pierde niciun pic din carbonatare.
Spor la berarit!

Re: Lipsa acid

MesajScris: Mar Apr 14, 2020 3:38 pm
de cradu23
Multumesc pentru raspuns.
Pe el scrie ca rezista la o presiune de 15PSI, deci cam 1 BAR.
Daca ar fi venit cu manual de folosire.......Sunt butoaie folosite in general in UK. Nu vreau o bere prea acidulata. Acidulata mediu e mai mult decat OK.
Intrebarea mea (si pentru cazul de fata si pentru a sti in general): se poate carbonata iar daca adaug zahar?
Parca nu as renunta la el de la prima incercare. Poate doar nu am strans eu bine acel robinet. Pe reteta scria 85gr zahar, eu am pus 100 gr. As mai face o incercare.

PS: MUNTONS PREMIUM LAGER 1,5 kg a disparut din oferta? Mai revine? Imi plac kit-urile MUNTONS deoarece au perioade scurte de fermentare.

Re: Lipsa acid

MesajScris: Joi Apr 16, 2020 8:26 am
de Laur
Da, acest tip de butoi este foarte popular in UK.
Poti incerca sa adaugi zahar (85 gr cat specifica in reteta). Dar trebuie sa tii butoiul la temperatura camerei cel putin 5 zile. Apoi il bagi la rece si vezi ce rezultat a iesit.
Capsulele de CO2, din ce stiu, sunt pentru scoaterea berii din butoi, nu pentru carbonatare. Carbonatarea se face cu ajutorul adaosului de zahar.

PS: kit-ul MUNTONS PREMIUM LAGER 1,5 kg a disparut din oferta deoarece nu mai este pe stoc. Va reveni pe stoc insa saptamana viitoare spre final.

Spor la berarit!

Re: Lipsa acid

MesajScris: Vin Apr 17, 2020 11:38 am
de cradu23
In cazul "de fata" capsula de CO2 se injecteaza cand e consumat vreo jumatate din butoi pentru a umple spatiul liber.
Nu stiam daca se si poate carbonata berea cu ele. Am zis sa intreb si eu. Sunt la primul kit. :lol:
Multumesc de ajutor!

O placere de scos in sticle, acuma, la cata spuma face. :( :(