Salutare oameni buni,
Astazi m-am incumetat sa imi fac branza mozzarella de casa - ca deh, daca imi fac bere de casa, zic eu ca pot sa imi fac si branza de casa.
Cu cateva zile inainte mi-am facut cultura "mama" - culturi de branza care se adauga pentru a obtine o branza de un anumit tip.
Si cum va spuneam, am cumparat 3 litri de lapte crud (lapte integral de vaca de la o ferma de langa Bucuresti) si am urmat o reteta din cartea MAKING ARTISAN CHEESE, sosita cu kit-ul pentru fabricare branza. Aaaaa, am uitat sa va spun ca mi-am cumparat un kit de fabricare branza.
Totul a decurs conform retetei, chiar m-am mirat ca a iesit corespunzator - sincer, eu ma asteptam sa imi iasa cine stie ce traznai dar, a iesit o branza mozzarella (circa 350 gr) foarte buna, numai ca nu are aceeasi textura ca cea cumparata - cred ca trebuie sa mai exersez modelatul "bilelor" de branza.
Fiind prima oara cand am incercat as ceva, nu am avut curajul sa-l imortalizez, crezand ca vor fi multe greseli iar rezultatul va fi aruncat la cosul de gunoi. Rezultatul a fost unul foarte bun asa ca, va trebui sa duc spre degustare celor ce le-am promis - eu am mancat o singura bucata, restul o voi imparti cu draga inimia celor ce se vor incumeta sa guste .
La a doua sharja voi face poze si poate chiar un filmulet.