[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Temperatura de servire a berii - GHID

Temperatura de servire a berii - GHID

Temperatura de servire a berii - GHID

Mesajde Laur » Joi Feb 16, 2012 10:01 am

Cred ca multi dintre noi ne-am intrebat care este temperatura indicata pentru servirea berii. Unii producatori (nu din Romania) trec pe sticla temperatura recomandata pentru servirea berii.
Avand in vedere ca in Romania s-a incetatenit ideea ca berea servita trebuie sa fie foarte rece si dand peste un articol din ratebeer.com referitor la temperatura de servire a diferitelor tipuri de bere, mi s-a parut interesant sa va prezint acest articol.
Articolul original il gasiti aici http://www.ratebeer.com/Story.asp?StoryID=479 in continuare insa il voi traduce.

"Cu atatea stiluri diferite de bere raspandite in lume, deseori ne punem intrebarea: La ce temperatura se serveste berea?
Sunt totusi cateva adevaruri absolute cand vine vorba de temeratura de servire. Fiecare bautor de bere poate avea preferintele lui si acestea pot diferi putin fata de normele acceptate. Asa ca, urmatorul ghid se concentreaza pe normele general acceptate iar voi, ca bautori de bere le puteti lua in calcul atat cat doriti.

Primul lucru care trebuie precizat este faptul ca exista doua mituri foarte comune:
1. Primul mit este că berea trebuie să fie servita foarte rece. Producatorii industriali de bere vor să credem acest lucru, si iata de ce. Senzaţia de rece inhibă receptorii de gust ai limbii. Deoarece producatorii industriali de bere încep poziţionarea produselor lor bazandu-se pe orice alta caracteristica in afara de gust, necesitatea de a neutraliza gustul a devenit foarte importantă. Un sistem de livrare a alcoolului nu are nevoie de gust. O bautura rece ar putea fi orice, iar alternativele ca sifon, ceai rece sau apă, în general, au un gust mai puţin deranjant decât berea produsa industrial. Deci, din nou, amortirea acestor papile gustative este importanta. Cand angajatii din domeniul marketingului spun ca o bere "are un gust rece", gandul va duce la faptul ca berea este la fel de buna ca cea produsa de noi. Dar nu, berea nu are nevoie să fie aproape îngheţata. O bere bună, de fapt, nu ar trebui să fie servita aproape îngheţata.

2. Un alt mit este ca berea englezeasca se serveste la temperatura camerei sau "calda". Nu este adevarat. Se serveste la temperatura pivnitei, care este cuprinsă între 12-14C. Temperatura camerei este 21C. Este o mare diferenta.

Berea se serveste cel mai bine în intervalul cuprins între "rece ca gheaţa" şi temperatura camerei. Există o mulţime de generalizari făcute despre beri de culori diferite, majoritatea dintre ele fiind false. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de temperatura, culoarea berii pare ca face diferenţa. Berile deschise la culoare, în general se servesc cel mai bine reci. La polul opus (temperaturi ridicate), sunt berile inchise la culoare ca Quadrupel, Imperial Stout şi Barley Wine. La temperatura pivnitei se servesc berile englezesti iar sub temperatura pivnitei se afla temperaturile de servire a celorlalte beri.

Foarte rece (0-4C/32-39F): Orice bere care nu vrei de fapt sa aiba gust: Pale Lager, Malt Liquor, Golden canadian, Cream Ale, slab alcoolice, cidru canadian, american sau scandinav.

Rece (4-7C/39-45F): Hefeweizen, Kristalweizen, Kölsch, Premium Lager, Pilsner, Pilsner clasic german, bere cu fructe, Golden Ale, European Strong Lager, Berliner Weisse, Belgian White, American Dark Lager, beri indulcite lambic cu fructe, beri tip Duvel.

Racoros(8-12C/45-54F): American Pale Ale, Amber Ale, California, Dunkelweizen, Sweet Stout, Stout, Dry Stout, Porter, English-style Golden Ale, beri neindulcite lambic cu fructe, Faro, belgian Ale, Bohemian Pilsner, Dunkel, Dortmunder/Helles, Vienna, Schwarzbier, beri afumate, Altbier, Tripel, Irish Ale, Cidru frantuzesc sau spaniol.

Pivnita (12-14C/54-57F): Bitter, Premium Bitter, Brown Ale, India Pale Ale, English Pale Ale, English Strong Ale, Old Ale, Saison, Unblended Lambic, Flemish Sour Ale, Bière de Garde, Baltic Porter, Abbey Dubbel, Belgian Strong Ale, Weizen Bock, Bock, Foreign Stout, Zwickel/Keller/Landbier, Scottish Ale, Scotch Ale, American Strong Ale, Mild, English-style Cider

Cald (14-16C/57-61F): Barley Wine, Abt/Quadrupel, Imperial Stout, Imperial/Double IPA, Doppelbock, Eisbock, Mead

Hot (70C/158F): Quelque Chose, Liefmans Glühkriek, Dark, spiced winter ales (Daleside Maroc Ale).
Laur
 
Mesaje: 618
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Temperatura de servire a berii - GHID

Mesajde romanalex1 » Joi Feb 16, 2012 1:27 pm

Foarte bun postare subscriu 100%.
Eu in general scot berea din frigider cam cu 15 minute inainte sa o beau si ajune in jur de 8-10grade celcius. Cand e la jumate scot inca una daca vreau.
Deci in jur de 10 grade celcius asa zice ca e o medie, pentru marea majoritate ce bau eu adica pale ale(american si englezesc), sau IPA.
Poate un pic mai caldut adica un 12-14 cand bau in stout,porter sau un belgian tare sa zicem.
romanalex1
 
Mesaje: 50
Membru din: Mie Ian 19, 2011 8:35 am


Înapoi la Diverse

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron