de Corneliu » Mar Iul 26, 2016 10:37 am
Prima incercare cu 5 kg malț gata zdrobit, 20l apa, 1,5 ore la 62-65 grade (cel mai dificil de realizat acasa), racit la 30 de grade, drojdie de bere brewferm lager, fermentat in 4 zile, distilat in alambic de cupru de 20 l.
Extractul cam 16 l. - (aici e o mica problema la separarea cit mai buna lichid-solid), produs final ''standardizat'' la 40%, 1,5 litri.
Putin dezamagit dar densitatile inainte si dupa fermentare (1,060-1,010) indica o concentratie de alcool de 6,3% - la volum, desigur.
Distilarea am oprit-o la temperatura de 96 grade.
Urmeaza o a doua incercare cu malțul zdrobit personal si o altă drojdie care poate urca pina la 16% ABV.
Despre ''finisarea'' produsului mai tirziu.
Asta daca intereseaza.
Foarte multe informatii extrem de interesante pe homedistiller dar, daca esti la inceput, trebuie bine filtrate.