Laur scrie:Cred ca poti incerca si un kit de bere AMBIORIX de la BREWFERM (adica bere belgiana).
Sau, cum ti-am scris mai devreme, incearca un MUNTONS IRISH STOUT.
Fiind din aceeasi categorie, SCOTTISH STYLE posibil sa fie pe gustul tau.
Inca nu am gustat niciuna din berile de mai sus - e in lucru un Ambiorix.
Daca ai fabricat ceva brun, da-mi de stire, te rog, chiar ma intereseaza si pe mine sa descopar gusturile diverselor beri brune fabricate in casa.
Laur scrie:salut. sunt nou pe-aici dar am "fabricat" ceva bere de un an incoace.
irish stout merita incercat dar ai nevoie de cel putin un ingredient in plus si anume spray-malt, altfel nu iti iese catifelata ca guiness-ul; dezvolta insa arome de cafea si ciocolata si putina aciditate ca guiness original (nu cel draught ).
ambriorix e un kit interesant. eu am folosit spray-malt si glucoza. iese o bere tare (7-8% alcool) dar aromata si catifelata care merge de minune vara.
Laur scrie:Eu am imbuteliat un pils in doua mini keg-uri de 5 litri si inca "nu le-am dat cep" cum se zice in popor. Tu de care butoaie folosesti?
Eu folosesc doar sticlele. Sunt mai usor de manipulat si de golit. Si imi place sa pastrez cateva sticle din fiecare "recolta", cu toate ca pana acum am reusit cu greu.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori