[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Prima mea bere ALL-GRAIN
Pagina 2 din 2

Re: Prima mea bere ALL-GRAIN

MesajScris: Sâm Oct 09, 2010 2:50 pm
de Laur
Sa stii ca berea obtinuta din grane este mult mai tulbure decat cea din kit-uri, mai ales datorita faptului ca la macinare, o parte din malt poate ajunge fin precum faina iar la filtrare este foarte greu sa elimini aceste bucati mici de malt. Ele se vor sedimenta in prima etapa de fermentare impreuna cu drojdia. Dar o parte o vei regasi si in sticle.
Probabil ca la racire ti-ar fi trebuit o mai mare cantitate de gheata - stiu ca unii berari folosesc apa rece in cada de baie in care pun foarte multa gheata (am mai auzit si de apa sarata rece pusa in cada si apoi adaugata gheata). Eu am folosit doar apa de la robinet si a mers bine.
Daca fermenteaza este bine. Vei afla in maxim o saptamana daca berea a iesit. Persoanal cred ca va iesi o bere buna. Dar astept sa ne tii la curent.
Bafta!

Re: Prima mea bere ALL-GRAIN

MesajScris: Sâm Oct 09, 2010 7:06 pm
de ionus ioan
Ti-am urmat sfatul, am pus numai un plic de drojdie, la aproape o ora de cand i-am pus ventilul a inceput sa balabae. Acum fierbe bine. Sper sa fie bine.

Re: Prima mea bere ALL-GRAIN

MesajScris: Dum Oct 24, 2010 6:24 pm
de ionus ioan
Lucrurile au mers bine,are o culoare blonda super si in plus s-a si limpezit. Abea astept sa treaca etapa de maturatie sa o pot deschide. Cand am tras-o in sticle am gustat-o si totul parea promitator.
Am trecut la o noua sarja punand in valoare noul meu lauter tun iesit din manutzele mele.I-am tras niste slash-uri foarte inguste ceea cred s-a repercutat in viteza de lautering - doua ore jumate. Cand am gustat shrot-ul la sfarsit nu mai aveau nici un gust.
Am crezut ca hameiul Halertau este mai bland insa se simte mult mai puternic, cel putin la ventil. Cel Saaz mi s=a parut mult mai placut. Atept cu nerabdare prima degustare...

Re: Prima mea bere ALL-GRAIN

MesajScris: Mar Oct 26, 2010 7:44 pm
de ionus ioan
In sfarsit, nu m-a lasat inima si am gustat-o inainte sa o trec la rece, pe cea ceheasca! S-A LIMPEZIT, are fas , are spuma si un gust de mori.M-am speriat pentru ca am pus 100g hamei iar volumul de bere a fost de13 l. Ma gandeam ca va iesi o bere amara ca fierea. Nici pomeneala, este o bere blonda , limpede, cu gust fructat, plin (am pus porumb si ovaz nemaltat) la care amareala se simte doar putin la sfarsit .Cand se va matura va fi o nebunie.
Abea astept sa gust lotul care fermenteaza acum, va fi o bere "muncita", neagra, cu scortisoara , dulceaga si totusi amareala hameiului Halertau se simte foarte puternic in gazele de la ventil. O sa va tin la curent

Re: Prima mea bere ALL-GRAIN

MesajScris: Sâm Noi 13, 2010 6:27 pm
de ionus ioan
Intre timp am mai pus in opera alte batch-uri una cu vanilie la care am prajit maltul iar cea mai recenta este o bere in care am pus coriandru.