[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - bere produsa industrial

bere produsa industrial

Re: bere produsa industrial

Mesajde Laur » Mar Feb 26, 2013 5:22 pm

Era pe Discovery din ciclul HOW IT'S MADE.
Sunt niste hale cu dimensiuni apreciabile insa recipientele sunt controlate termic. Asadar nu le trebuie o temperatura controlata in hala.
Laur
 
Mesaje: 618
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: bere produsa industrial

Mesajde DON JULZ » Dum Apr 07, 2013 12:30 pm

Pentru clarificare trebuie sa stiti ca ceea ce facem noi(berea din kit) si metodele aplicate sunt cele traditionale adica fermentatia primara 5-7 zile ( 7 cel mai indicat ) iar fermentatia secundara 40 zile ; una cu alta fac vreo 60 de zile adica doua luni . Cine mai are rabdare sa astepte 2 luni in anumite perioade ale anului la cerinte nesabuite de lichid aramiu ? Si atunci s-a trcut la metode moderne de fabricatie si fermentatie - fermentatie primara si secundara in acelasi vas timp de 15 zile cu un control riguros al temperaturii , al presiunii , al PH-ului, CO 2, SI MULTI ALTI PARAMETRI ;la sfarsit se face corectia finala prin adaosuri de ingrediente si arome cu gust identi[color=#BF4000][b][/b]c natural [/color], filtrarea si impregnarea cu CO 2 , LINISTIRE , IMBUTELIERE SI VANZARE . Oare mai trebuie vase multe si mari ?
DON JULZ
 
Mesaje: 2
Membru din: Dum Mar 24, 2013 8:16 pm

Re: bere produsa industrial

Mesajde berila » Dum Sep 01, 2013 11:29 am

Unii matureaza berea altii nu. Nu stiu exact cat dureaza procesul de fabricare a berii comerciale (2-5 zile). Dar cu siguranta se face prin cantitati impresionante de drojdie.

Turnurile acelea inalte din curtile fabricilor de bere sunt recipiente de fermentare. Sunt bine izolate termic si au pereti dubli pentru ca un agent de control termic sa poata pastra lichidul din interior la ce temperatura se doreste.

din punctul unora de vedere (avand calitatea in gand) e gresit sa folosesti tancuri de fermentare de tip tigareta pentru ca in interior curentii de must/bere nu vor mai circula cu usurinta necesara. (Berarul sef de la Rochefort recomanda dimensiuni de aprox diametru=inaltime pentru un flux optim) Tineti minte, fermentarea este un proces exoterm si la cantitatile din tancurile mari de fermentare se genereaza multa caldura. Asta se aplica si la punctul de mai sus, cu izolarea termica a tancurilor de fermentare. Pe timp de iarna nu trebuie prea multa energie pentru pastrarea constanta a temperaturii interne. Frigul de afara e chiar bine venit. Banui ca acele tancuri-tigareta sunt alese astfel pentru a avea o amprenta pe sol cat mai mica -> necesita spatiu mai putin -> chirie mai mica sau teren achizitionat mai putin. Poate si alte avantaje cum ar fi furtune/conducte mai scurte -> riscuri mai mici de infectie din cauza acestora, pompe de putere mai mica, etc.

Legat de curentii care se produc in interiorul vasului de fermentare: daca puneti la fermentat o sarja de bere de vreo 40 de litri deschisa la culoare intr-o damigeana transparenta, si ii acordati conditiile unei fermentari puternice (adica drojdie multa, must bine oxigenat si zaharuri suficiente) se pot observa cum curentii plimba in cercuri reziduurile ce apoi se vor sedimenta pe fundul vasului. Reziduuri gen resturi de hamei, proteine coagulate, etc.

Berila
berila
 
Mesaje: 4
Membru din: Dum Sep 01, 2013 11:03 am

Re: bere produsa industrial

Mesajde Emil » Mie Apr 05, 2017 1:10 pm

Fispas scrie:eu sunt nou pe-aici, produc bere doar pentru a bea ceva bun, pana acum numai din kit-uri, am o preferinta pt cele muntons si ma intreb (va intreb) si eu, cum se matureaza berea la nivel industrial? ma gandesc ca la ce cantitati de bere se vand, ar trebui niste pivnite cat orase intregi pentru maturare. stie cineva cum se face? sunt curios doar, nu vreau sa-mi fac fabrica de bere :)


http://www.imdb.com/title/tt1326194/ - Beer Wars. Se gaseste pe net, dar fara subtitrare. Nu e nevoie, nu e nimic prea complex, merge si cu bere :) .
Emil
 
Mesaje: 6
Membru din: Lun Feb 08, 2016 10:26 am

Anterior

Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron