Pagina 1 din 1
Orz prajit
Scris:
Mie Iul 22, 2015 4:10 pm
de NeaPuiu
Intrucat am gasit acum la seceris un sac de orz ma gandesc sa imi fac singur Roasted Barley. Am pus deja in cuptor vreo 3 kile, se coace in timp ce scriu dar as vrea sa stiu daca exista ceva metode mai speciale de prajire. Ma gandeam sa fac o sarja stropita cu whiskey, a mai facut cineva?
Re: Orz prajit
Scris:
Joi Iul 23, 2015 9:42 pm
de balauru_327
HAHAHA, sper ca nu faci tot sacu Roasted...iar wiskey-u ala il irosesti asa. Cat despre metode retete de uscat malt nu prea sunt informatii , toti tin secret. Inca un aspect, la cat muncesti la malt, energie/timp/bani , il cumperi gata facut. Pe HBT trebuie sa gasesti cum se face maltul.
Re: Orz prajit
Scris:
Sâm Iul 25, 2015 10:19 am
de NeaPuiu
En nu vorbeam despre malt ci despre orz simplu prajit , cred ca asta inseamna Roasted Barley si se foloseste la unele retete. Anyway, l-am prajit in cuptorul electric din bucatarie, vreo 3 Kg, am umplut toata casa de fum si am consumat curent la greu pentru ca au fost necesare peste 200 grade timp de vreo doua ore, in final produsul obtinut este unul scump si cu prea mult deranj. Mi-au ramas 47 Kg orz frumos, clar nu ma mai apuc sa prajesc in casa, ce credeti, ca sa nu-l dau la gaini as putea sa adaug cate 1-2 Kg la o sarja de 5 Kg malt? Ajuta la ceva?
Re: Orz prajit
Scris:
Dum Iul 26, 2015 7:51 pm
de balauru_327
"În orzul nemalţificat sistemul enzimatic care descompune amidonul în zaharuri fermentescibile nu este dezvoltat si conţine proteine nehidrolizate care generează tulbiditatea berii , se formează echipamentul enzimatic necesar degradări compuşilor macromoleculari , hemicelulozele şi proteinele din pereţii celulelor endospermului sunt descompuse parţial –amidonul este eliberat "
citat de undeva.