MUNTONS - Bock Beer
Scris: Joi Feb 04, 2010 2:06 pm
Salutare de la bancul de probe,
M-am gandit sa facem ceva incercari cu cateva kit-uri din gama MUNTONS CONNOISEUR. Am inceput cu aceasta bere bruna, MUNTONS BOCK BEER.
Kit-ul contine, ca toata gama CONNOISEUR, 1,8 kg extract lichid de malt, din care se pot obtine 23 litri de bere cu ABV 4%.
Este o bere usoara, cu un gust placut si foarte fin. Se simte gustul de caramel dat de maltul prajit. "Aftertaste-ul" este un pic aspru, dar dulceag in acelasi timp.
In locul zaharului, am folosit induclitor MUNTONS, fapt ce a generat un gust mai bine definit iar gulerul de spuma este de departe un miracol - cine fabrica bere MUNTONS stie ca berile englezesti sunt sarace in dioxid de carbon iar gulerul de spuma este foarte mic. Cantitatea de dioxid de carbon din bere nu s-a modificat, in sensul ca este la fel de scazuta. De fapt, si producatorul specifica faptul ca folosirea indulcitorului MUNTONS (care este 50% extract de malt si 50% dextroza) afecteaza (in sensul bun) doar gustul si grosimea gulerului de spuma.
O recomand cu caldura celor ce prefera o bere bruna dar usoara.
Producatorul certifica urmatoarele caracteristici:
- culoare: 90 - 100 EBC
- amareala: 17 - 23 EBU
- servire: la 5 grade Celsius
Pentru exemplificare, am facut si o poza.
M-am gandit sa facem ceva incercari cu cateva kit-uri din gama MUNTONS CONNOISEUR. Am inceput cu aceasta bere bruna, MUNTONS BOCK BEER.
Kit-ul contine, ca toata gama CONNOISEUR, 1,8 kg extract lichid de malt, din care se pot obtine 23 litri de bere cu ABV 4%.
Este o bere usoara, cu un gust placut si foarte fin. Se simte gustul de caramel dat de maltul prajit. "Aftertaste-ul" este un pic aspru, dar dulceag in acelasi timp.
In locul zaharului, am folosit induclitor MUNTONS, fapt ce a generat un gust mai bine definit iar gulerul de spuma este de departe un miracol - cine fabrica bere MUNTONS stie ca berile englezesti sunt sarace in dioxid de carbon iar gulerul de spuma este foarte mic. Cantitatea de dioxid de carbon din bere nu s-a modificat, in sensul ca este la fel de scazuta. De fapt, si producatorul specifica faptul ca folosirea indulcitorului MUNTONS (care este 50% extract de malt si 50% dextroza) afecteaza (in sensul bun) doar gustul si grosimea gulerului de spuma.
O recomand cu caldura celor ce prefera o bere bruna dar usoara.
Producatorul certifica urmatoarele caracteristici:
- culoare: 90 - 100 EBC
- amareala: 17 - 23 EBU
- servire: la 5 grade Celsius
Pentru exemplificare, am facut si o poza.