Salutare din nou si bun gasit la Bancul de Probe.
Azi va voi prezenta o bere belgiana blonda, cu o cantitate mare de alcool - 8%.
Din kit-ul de bere aferent se obtin 9 litri de bere. Reteta prevede un adaos de 500 gr zahar (eu am folosit zahar candel alb) pentru prima etapa de fermentare si 90 gr zahar (iarasi am folosit zahar candel) pentru etapa de fermentare secundara.
Maturarea acestei beri a avut loc la o temperatura de 6-7 grade (in frigider), timp de 4 saptamani.
Culoare: blond tipic, cu o tenta rosiatica.
Miros: miros fin de malt, imbinat cu alcool, ce tradeaza cantitatea de alcool existenta in bere.
Limpezime: foarte limpede - la scoaterea din frigider, este un pic tulbure datorita temperaturii insa, odata cu incalzirea berii, se observa o limpezire a acesteia pana la transparenta totala.
Gust: un gust dulce-amarui in prima faza, urmat de un gust amarui delicat persistent, usor condimentat si astringent.
Carbonatatia: medie dar bine echilibrata.
Gulerul de spuma a fost initial de 2 cm insa a disparut in circa 1 minut.
Asa arata impricinata pusa in pahar: