Salutare din nou la Bancul De Probe,
Azi va prezint o bere bruna belgiana, fabricata dupa o reteta veche din zona Flamanda. Este o bere deoasebita care, comparativ cu berea bruna de abatie ABBEY, are o perioada mult mai mica de maturare.
Culoare: brun inchis.
Miros: un miros fin de malt, combinat cu aburi de alcool.
Alcool: 6% ABV.
Limpezime: chiar daca nu se vede in poza, berea este foarte limpede.
Gust: o imbinare perfecta si delicata de dulce-amar, predominand gustul dulceag; intre aceste combinatii deosebite, se observa o usoara aroma de ness, specific berilor brun/negre.
Aftertaste: un gust dulceag, catifelat si usor aspru in acelasi timp.
Carbonatatie: moderata
Guler de spuma: circa 1 cm, de culoare maro.
Este o bere deosebita, care nu tradeaza cantitatea de alcool, asa ca, nu va lasati pacaliti de "aerul" inocent al berii.
Berea a fost fabricata utilizand zahar candel brun, apa plata Bucovina si a avut o perioada de maturare de 2 luni si jumatate.