[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - MUNTONS - Irish Style Stout
Pagina 2 din 2

Re: MUNTONS - Irish Style Stout

MesajScris: Dum Dec 11, 2011 4:31 pm
de romanalex1
Si mai usor este sa fierb sa zicem 100 grame zahar cu 1 litru de apa 20 de minute sa se sterizileze, o las sa raceasca un pic si apoi, transfer totul sa dizolve in bottling bucket dacat sa te chinui sa masor fiecare sticla cu zaharul separat.

Re: MUNTONS - Irish Style Stout

MesajScris: Dum Dec 11, 2011 10:55 pm
de Laur
Din cate inteleg, echipamentul lui DaniSZ nu are acel recipient de amestecare. Asadar, solutia este sa puna zahar in fiecare sticla. Nu este o solutie comoda insa este o solutie viabila.

Re: MUNTONS - Irish Style Stout

MesajScris: Lun Dec 12, 2011 3:06 pm
de Samogon
Păi şi dacă pune zahărul cristalizat în sticle împreună cu berea pentru carbonare, se mai dizolvă zahărul? sau trebuie sa agite 50 de sticle câte 5 minute fiecare până l-or durea toate mâinile? Mă gândesc că mai utilă ar fi mierea sau zahărul invertit, tot aşa, cântărit la gram.

Re: MUNTONS - Irish Style Stout

MesajScris: Mar Dec 13, 2011 9:56 pm
de domnu_mircea
Eu pentru primele 3 kituri și următoarele două beri din grâne am adăugat zahăr cântărit în fiecare sticlă. Berile mi-au ieșit ok dar mi-am dat seama că durează prea mult să cântăresc 4-5 grame de zahar de 50 de ori. Partea nasoală e că există un oarecare risc de infecție. Zahărul adăugat nu e tocmai steril...

Nici până acum nu am un recipient de amestecare. Am o damigeană și două recipiente de fermentare și încerc să le mențin pline tot timpul. Dacă aș avea recipient de amestecare probabil m-aș întrista gândindu-mă că e gol și l-aș umple și pe-ăla cu must. Când trebuie să îmbuteliez transfer berea în două bidoane de apă de 19L igienizate, spăl recipientul, îl igienizez, transfer berea înapoi, adaug zahărul și purced la umplut sticle. Dacă trebuie să îmbuteliez berea din damigeană e mai nasol că trebuie să aștept până am un recipient liber.

Să-i răspund și lui Samogon: când obișnuiam să adaug zahăr în sticle nu mă stresam prea tare cu dizolvatul. Se pare că drojdia e suficient de flămândă să-l mănânce și așa...

De ceva timp încoace încerc să folosesc must în loc de zahăr. O să fac un post când o să am ceva experiență cu asta.

Re: MUNTONS - Irish Style Stout

MesajScris: Joi Dec 15, 2011 6:08 am
de romanalex1
tocmai d-aia se fierbe cu apa ca, dupa 20 minute cu zaharul, moare orice bacterie. Apa impreuna cu zaharul este acuma sterilizata, o lasi sa se raceasca 10 minute si apoi pui totul.