La sfarsitul lunii mai 2010, furnizorul nostru belgian a avut, ca in fiecare an, Ziua Portilor Deschise.
Toti distribuitorii BREWFERM au fost invitati sa participe si, a fost o placere sa participam si noi la acest eveniment.
Practic evenimentul s-a desfasurat in showroom-ul BROUWLAND, firma care se ocupa de comercializarea produselor BREWFERM.
In cadrul evenimentului, s-au tinut cursuri pentru berari incepatori si avansati (Academia berarilor - numai ca s-a tinut in limba olandeza), au avut loc prezentari de noi produse, degustari de bere, degustari de vin, intalniri cu berari din toata Europa, prezentari de produse existente.
Deasemenea, showroom-ul a fost deschis toata perioada, astfel incat se puteau achizitiona produsele dorite.
In cadrul acestui stand, se puteau degusta cateva tipuri de branzeturi ce pot fi fabricate cu ajutorul kit-urilor de branza, puteai primi explicatii despre tehnologiile de fabricare, despre echipamente si evident despre ingrediente. Interesant este ca la acest stand era prezenta o doamna in varsta care nu stia decat olandeza si franceza - olandeza este o limba total necunoscuta mie iar frenceza, recunosc, nu am mai vorbit-o din liceu, cand aveam o profesoara zbir.
In fine, mai greu ne-am inteles cu persoana de la "raionul" branzeturi dar am reusit pana la urma.
In cadrul standului de echipamente de procesare a fructelor si legumelor, am putut afla mai multe despre echipamentele de deshidratare, ce lasa fructele si legumele pline de vitamine - pentru o persoana ce vrea sa aiba o alimentatie sanatoasa si bogata in vitamine, deshidratarea fructelor si legumelor poate reprezenta o posibilitate de a se bucura de continutul de vitamine al fructelor si legumelor chiar si in anotimpurile cand acestea nu sunt disponibile in varianta proaspata.
La acest stand (de kit-uri de bere si de malt) am gasit doua persoane ce stiau multe despre Romania, despre berea ce se produce la noi, despre fotbalul romanesc (mai ales despre fotbalistii ce joaca/au jucat in echipe straine: Hagi, Gica Popescu, Chivu, Mutu, etc) si care, cu o deosebita placere ne-au oferit spre degustare cateva sortimente de bere fabricate din kit-uri de bere si din kit-uri de malt. Legat de berile din kit-uri de bere, am avut placuta surpriza sa degust o bere ABBEY, ce avea aceleasi caracteristici cu cea fabricata de mine. Deasemenea am degustat si cateva beri din kit-uri de malt (BLONDIE si BLACK GOLD - kit-uri de malt ce inca nu le comercializam in Romania), beri cu arome deosebite (in acea zi am degustat atat de multe tipuri de bere incat, neluandu-mi notite pe moment, gustul, aroma si senzatiile oferite nu pot fi expuse in detaliu aici). A mai fost prezent un producator de bere belgian autohton (producator la scara mica, nu industrial) de unde se putea cumpara cu 1 euro, un pahar de bere de 0,33 ml.
Nu se vede prea bine standul de vinuri insa, aici era prezentat un dispozitiv care tinea vinul proaspat pentru mult timp de la deschiderea sticlei.
Aici este prezentat standul WEYERMANN, producatorul german de malt.
In concluzie, vizita a fost extraordinar de fructuoasa, interesanta: am avut ocazia sa intalnim distribuitori din alte tari, cu care am putut schimba impresii, idei, am putut sta de vorba cu cativa maesti berari belgieni si olandezi, am putut creiona cateva directii de actiune privind piata romaneasca de HOMEBREWING.