Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011
Scris: Dum Aug 14, 2011 2:14 pm
Asa cum va anuntam cu ceva vreme inainte, ca partener al organizatorului THE BEER COMMUNITY, in data de 10 aug 2011, pe terasa de la Curtea Berarilor, pe o ploaie serioasa, ne-am apucat sa facem bere de casa. Am ales o reteta de bere bruna,
McBeaver Scotch Ale http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=36&t=5313.
Ca auditoriu, am avut oameni care nu stiau nimic despre berea de casa insa, ni s-au alaturat si cativa berari amatori ce produc bere din kit-uri: Cristi si Andrei. Alaturi de ei s-a aflat domnu_mircea sosit sa ne asiste impreuna cu un prietenul de-al sau. S-au anuntat ca vor mai participa alaturi de noi Samogon si Caiafa insa, probabil din cauza ploii nu au mai ajuns. De asemenea, cei de la THE BEER COMMUNITY au fost alaturi de noi si au "furat" meserie .
Ca un amanunt nesemnificativ , pentru participanti am pregatit 20 de beri de casa (Hefe Weizen, Dunkel, Pils si Triple) pe care le-au servit pe tot parcursul procesului de fabricare a berii.
Procesul a inceput in jurul orelor 18:00. In continuare voi posta poze cu principalele aspecte din cadrul evenimentului.
Recipientul de filtrare este format dintr-un recipient de amestecare in care am pus o tabla de inox perforata (detaliile recipientului de fermentare aici: http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=29&t=5347&p=5933#p5933
Clatirea maltului l-am facut cu apa la 78 grade Celsius.
Pentru cei care se intreaba de ce recipientele de inox (fierbatorul si cel pentru incalzirea apei de clatire) arata asa urat, raspunsul este ca le-am imbracat cu cate o "jacheta" confectionata din carton ondulat de ambalaje in 5 straturi - sfatul l-am primit de la un forumist ( http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=5304) si pot spune ca jachetele izolatoare isi fac treaba si nu m-au costat decat 30 minute de manufacturare.
Deoarece recipientul de fermentare plin cu must va fi transportat cu o masina intr-un alt loc decat cel de fabricare, drojdia (SAFBREW T-58) am adaugat-o a doua zi.
Dupa primele 2 zile de fermentare energica, temperatura a scazut la 24 grade Celsius iar activitatea drojdiei s-a mai domolit.
Asteptam sa se termine fermentatia pentru a o imbutelia.
Revin cu detalii de la degustare.
Evenimentul vazut prin ochii participantilor:
http://www.mirceageorgescu.ro/2011/08/11/romanii-si-berea-de-casa/
http://www.thebeercommunity.ro/romana/2011/08/11/the-beer-community-%e2%80%93-ziua-a-treia/
Galerie de poze si pe facebook la adresa http://www.facebook.com/media/set/?set=a.141768445911256.38717.100002343058678
McBeaver Scotch Ale http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=36&t=5313.
Ca auditoriu, am avut oameni care nu stiau nimic despre berea de casa insa, ni s-au alaturat si cativa berari amatori ce produc bere din kit-uri: Cristi si Andrei. Alaturi de ei s-a aflat domnu_mircea sosit sa ne asiste impreuna cu un prietenul de-al sau. S-au anuntat ca vor mai participa alaturi de noi Samogon si Caiafa insa, probabil din cauza ploii nu au mai ajuns. De asemenea, cei de la THE BEER COMMUNITY au fost alaturi de noi si au "furat" meserie .
Ca un amanunt nesemnificativ , pentru participanti am pregatit 20 de beri de casa (Hefe Weizen, Dunkel, Pils si Triple) pe care le-au servit pe tot parcursul procesului de fabricare a berii.
Procesul a inceput in jurul orelor 18:00. In continuare voi posta poze cu principalele aspecte din cadrul evenimentului.
Recipientul de filtrare este format dintr-un recipient de amestecare in care am pus o tabla de inox perforata (detaliile recipientului de fermentare aici: http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=29&t=5347&p=5933#p5933
Clatirea maltului l-am facut cu apa la 78 grade Celsius.
Pentru cei care se intreaba de ce recipientele de inox (fierbatorul si cel pentru incalzirea apei de clatire) arata asa urat, raspunsul este ca le-am imbracat cu cate o "jacheta" confectionata din carton ondulat de ambalaje in 5 straturi - sfatul l-am primit de la un forumist ( http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=5304) si pot spune ca jachetele izolatoare isi fac treaba si nu m-au costat decat 30 minute de manufacturare.
Deoarece recipientul de fermentare plin cu must va fi transportat cu o masina intr-un alt loc decat cel de fabricare, drojdia (SAFBREW T-58) am adaugat-o a doua zi.
Dupa primele 2 zile de fermentare energica, temperatura a scazut la 24 grade Celsius iar activitatea drojdiei s-a mai domolit.
Asteptam sa se termine fermentatia pentru a o imbutelia.
Revin cu detalii de la degustare.
Evenimentul vazut prin ochii participantilor:
http://www.mirceageorgescu.ro/2011/08/11/romanii-si-berea-de-casa/
http://www.thebeercommunity.ro/romana/2011/08/11/the-beer-community-%e2%80%93-ziua-a-treia/
Galerie de poze si pe facebook la adresa http://www.facebook.com/media/set/?set=a.141768445911256.38717.100002343058678