[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All Grain - Czech Pilsner

All Grain - Czech Pilsner

All Grain - Czech Pilsner

Mesajde danezusv » Joi Feb 09, 2012 5:50 pm

Buna ziua,

Aceasta este a doua reteta facuta de mine din malt, si cu siguranta o sa o repet :D
Este facuta prin metoda BIAB.

Cantitate: 20 litri
OG: 1.050
FG: 1.011
Timp de fierbere 90 min

Malt:
WEYERMANN PILSNER - 5.8 Kg
WEYERMANN CARAPILS - 0.6 Kg

Schema MASH:
Acid rest 35ºC - 5 min
Protein rest 52ºC - 15 min
SACCRIFICATION rest 67ºC - 60 min
Mash out 75ºC - 10 min

Hamei:
Saaz 50g - 60 min
Saaz 20g - 20 min
Saaz 20g - 10 min
Saaz 10g - 5 min

Irish moss -1 lingurita -15 min

Drojdia folosita a fost Danstar Nottingham.

Reteta a fost facuta la data de 18 Dec 2011.
Pe 14 Ian 2012 am îmbuteliat-o.
Acum 3 zile arata asa:
Ataşamente
CzechPilsner1.jpg
CzechPilsner1.jpg (137.8 KiB) Vizualizat de 28266 ori
danezusv
 
Mesaje: 15
Membru din: Vin Aug 19, 2011 11:36 am

Re: All Grain - Czech Pilsner

Mesajde caiafa » Joi Feb 09, 2012 7:26 pm

Cu danstar nottingam nu prea e pilsner.

Pe lângă asta un pilsner decent are 3-4 săptămâni de fermentaţie la 10°C, două zile pauză de diacetyl la 25°C şi dupaia măcar două săptămâni de la lagering la 4°C.
caiafa
 
Mesaje: 51
Membru din: Sâm Apr 02, 2011 2:34 am

Re: All Grain - Czech Pilsner

Mesajde domnu_mircea » Joi Feb 09, 2012 8:28 pm

La ce temperatură ai fermentat-o? Ne onorezi cu prezența la întâlnirea din martie să vedem și noi cum a ieșit?
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm

Re: All Grain - Czech Pilsner

Mesajde romanalex1 » Vin Feb 10, 2012 8:15 am

Din experienta mea ce iese cu Nottingham este cam British Blond/ adica un summer ale, ca gust orcum foarte bun, pratic din preferatele mele drodje.
romanalex1
 
Mesaje: 50
Membru din: Mie Ian 19, 2011 8:35 am

Re: All Grain - Czech Pilsner

Mesajde romanalex1 » Vin Feb 10, 2012 8:19 am

Orcum am si eu in Norther Enlgish Brown ale fermentat cu Nottingham la 17grade care il voi aduc la intinirea de Martie
romanalex1
 
Mesaje: 50
Membru din: Mie Ian 19, 2011 8:35 am

Re: All Grain - Czech Pilsner

Mesajde danezusv » Vin Feb 10, 2012 9:22 pm

caiafa scrie:Cu danstar nottingam nu prea e pilsner.

Pe lângă asta un pilsner decent are 3-4 săptămâni de fermentaţie la 10°C, două zile pauză de diacetyl la 25°C şi dupaia măcar două săptămâni de la lagering la 4°C.



Ai dreptate, dar nu am posibilitatea sa fermentez la 10°C cu o drojdie pentru lager, si avand si aceasta drojdie m-am gandit ca nu strica sa o incerc.

domnu_mircea scrie:La ce temperatură ai fermentat-o? Ne onorezi cu prezența la întâlnirea din martie să vedem și noi cum a ieșit?


A fermentat la 15-16°C aproape o luna. Cu siguranta o sa vin la intalnire si o sa aduc cateva sticle:)

romanalex1 scrie:Din experienta mea ce iese cu Nottingham este cam British Blond/ adica un summer ale, ca gust orcum foarte bun, pratic din preferatele mele drodje.


Probabil ai dreptate, oricum a iesit foarte buna.
danezusv
 
Mesaje: 15
Membru din: Vin Aug 19, 2011 11:36 am

Re: All Grain - Czech Pilsner

Mesajde Dest » Mie Feb 19, 2014 12:02 pm

Am si eu o nelamurire cu privire la fermentatia de tip lager. Imbutelierea in sticle se face dupa lagering sau inainte ? Daca se face dupa , nu o sa fie berea prea limpede pentru a doua fermentatie in sticle ?
Dest
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Noi 21, 2013 10:03 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron