[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All Grain - Czech Pilsner
Pagina 1 din 1

All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Joi Feb 09, 2012 5:50 pm
de danezusv
Buna ziua,

Aceasta este a doua reteta facuta de mine din malt, si cu siguranta o sa o repet :D
Este facuta prin metoda BIAB.

Cantitate: 20 litri
OG: 1.050
FG: 1.011
Timp de fierbere 90 min

Malt:
WEYERMANN PILSNER - 5.8 Kg
WEYERMANN CARAPILS - 0.6 Kg

Schema MASH:
Acid rest 35ºC - 5 min
Protein rest 52ºC - 15 min
SACCRIFICATION rest 67ºC - 60 min
Mash out 75ºC - 10 min

Hamei:
Saaz 50g - 60 min
Saaz 20g - 20 min
Saaz 20g - 10 min
Saaz 10g - 5 min

Irish moss -1 lingurita -15 min

Drojdia folosita a fost Danstar Nottingham.

Reteta a fost facuta la data de 18 Dec 2011.
Pe 14 Ian 2012 am îmbuteliat-o.
Acum 3 zile arata asa:

Re: All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Joi Feb 09, 2012 7:26 pm
de caiafa
Cu danstar nottingam nu prea e pilsner.

Pe lângă asta un pilsner decent are 3-4 săptămâni de fermentaţie la 10°C, două zile pauză de diacetyl la 25°C şi dupaia măcar două săptămâni de la lagering la 4°C.

Re: All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Joi Feb 09, 2012 8:28 pm
de domnu_mircea
La ce temperatură ai fermentat-o? Ne onorezi cu prezența la întâlnirea din martie să vedem și noi cum a ieșit?

Re: All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Vin Feb 10, 2012 8:15 am
de romanalex1
Din experienta mea ce iese cu Nottingham este cam British Blond/ adica un summer ale, ca gust orcum foarte bun, pratic din preferatele mele drodje.

Re: All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Vin Feb 10, 2012 8:19 am
de romanalex1
Orcum am si eu in Norther Enlgish Brown ale fermentat cu Nottingham la 17grade care il voi aduc la intinirea de Martie

Re: All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Vin Feb 10, 2012 9:22 pm
de danezusv
caiafa scrie:Cu danstar nottingam nu prea e pilsner.

Pe lângă asta un pilsner decent are 3-4 săptămâni de fermentaţie la 10°C, două zile pauză de diacetyl la 25°C şi dupaia măcar două săptămâni de la lagering la 4°C.



Ai dreptate, dar nu am posibilitatea sa fermentez la 10°C cu o drojdie pentru lager, si avand si aceasta drojdie m-am gandit ca nu strica sa o incerc.

domnu_mircea scrie:La ce temperatură ai fermentat-o? Ne onorezi cu prezența la întâlnirea din martie să vedem și noi cum a ieșit?


A fermentat la 15-16°C aproape o luna. Cu siguranta o sa vin la intalnire si o sa aduc cateva sticle:)

romanalex1 scrie:Din experienta mea ce iese cu Nottingham este cam British Blond/ adica un summer ale, ca gust orcum foarte bun, pratic din preferatele mele drodje.


Probabil ai dreptate, oricum a iesit foarte buna.

Re: All Grain - Czech Pilsner

MesajScris: Mie Feb 19, 2014 12:02 pm
de Dest
Am si eu o nelamurire cu privire la fermentatia de tip lager. Imbutelierea in sticle se face dupa lagering sau inainte ? Daca se face dupa , nu o sa fie berea prea limpede pentru a doua fermentatie in sticle ?