[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All Grain - Belgian dark strong
Pagina 1 din 1

All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Lun Feb 27, 2012 8:04 pm
de domnu_mircea
Am făcut-o pe 19.02 iar acum pare a fi gata de îmbuteliat.

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 35,15 l
Post Boil Volume: 25,53 l
Batch Size (fermenter): 24,00 l
Bottling Volume: 24,00 l
Estimated OG: 1,098 SG
Estimated Color: 52,3 EBC
Estimated IBU: 25,4 IBUs
Estimated ABV: 11,8 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
5,00 kg Pale Malt
3,00 kg Abbey
1,00 kg Candy Syrup
1,00 kg Honey
0,30 kg Cara-Pils
0,30 kg Special B
0,05 kg Carafa II

50 g Styrian Goldings [4,90 %] Boil 90 min - 21,4 IBUs
10 g Styrian Goldings [4,90 %] Boil 15,0 min - 2,3 IBUs
10 g Hallertauer Mittelfrueh [4,00 %] Boil 15,0 min - 1,7 IBUs
7 g Licorice Boil 15,0 min
5 g Coriandru Boil 15,0 min

Drojdie Belgian Ardennes (Wyeast Labs #3522).

Am folosit slurry de la un dubbel anterior (fix un borcan de 400g care a stat o săptămână în frigider) plus drojdia de la un starter de 1,5L.

Mash Schedule
----------------------------
Saccharification 67 -> 64 C 1,5h
Mash Out 75 C 15 min

Am măcinat folosind moara Corona de axul căreia am atașat o bormașină. Am folosit metoda BIAB și am împărțit malțul în doi saci.
Am aerat bine înainte de a adăuga drojdia și încă o dată dupa aproximativ 8 ore.

În primele două zile am lăsat temperatura să crească de la 16C la 22C iar în zilele următoare am menținut-o la 25-27C.

De două zile nu mai dă semne de viață iar densitatea este 1.010. Fix cât a estimat beersmith. Am băut berea din cilindrul de măsurare și mi se pare cea mai bună bere din câte am făcut.

Abia aștept s-o beau. La vară... :D

Re: All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Mar Feb 28, 2012 6:46 am
de Laur
Cand ai adaugat candelul si mierea? Le-ai dizolvat in apa si apoi le-ai dat in clocot, nu?
Da-ne mai multe detalii, plz.

Re: All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Mar Feb 28, 2012 9:56 pm
de domnu_mircea
Era Candy Syrup, am corectat.

Am adăugat atât mierea cât și siropul în ultimele 15 minute de fierbere. Am obținut 21L de must cu densitatea de 1.090. Am măcinat ceva mai mare și lucrul ăsta se reflectă în randamentul scăzut.

M-a uimit că a ajuns la 1.010 într-o săptămână. Cu același tip de drojdie am mai făcut un dubbel și a durat aproape o lună. Și s-a și infectat dar nu vreau sa vorbesc despre asta :D

Re: All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Mie Feb 29, 2012 7:08 am
de Laur
De ce sa nu vorbesti despre infestare? Se zice ca este bine sa invatam din greseli...eu as completa cum ca este mai bine sa inveti din greselile altora decat din ale tale :) .

Re: All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Mie Feb 29, 2012 10:02 am
de domnu_mircea
O să fac un topic. La un moment dat :D

Re: All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Mie Feb 29, 2012 10:49 pm
de Laur
Asa, fa-ti curaj si baga ciocanit de taste.

Re: All Grain - Belgian dark strong

MesajScris: Lun Feb 15, 2016 10:27 am
de Dany80
Cum e la gust ? E foarte amara ?