[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - ALL Grain - Black IPA

ALL Grain - Black IPA

ALL Grain - Black IPA

Mesajde MasterBrewerNYB » Dum Feb 03, 2013 12:11 am

Ingrediente:
Malt
-Pale Ale 6kg (80%)
-Carafa 3 0.5g
- malai 0.5kg
- malt de grau 0.5kg

Hamei:
Styrian 30 grame - 60 min
Cascade 30 grame - 30 min
Simcoe 30 grame - 5 min
Simcoe 7 zile la cea de-a doua fermentare/conditioning vessel

Protfloc Tablets pt eliminarea proteinelor
Apa de robinet tratata prin fierbere pt eliminarea clorului si adaos de calciu/gips deoarece malturile negre sunt puternic acide.
Intotdeauna folosesc Safale 04, drojdie uscata, foarte sigura in ceea ce priveste posibile contaminari, fermentare puternica, sedimentare foarte buna.

Echipament 23 litri, final dupa fierbere cca 20 litri
OG estimat 1072, OG obtinut 1065, FG 1010, ABV 7%
IBU (international bitter unit) 74

Procedeu: apa preincalzita la 72 grade C, amestecata cu maltul intr-un cool-box astfel incat temperatura mixului sa fie undeva in jurul la 66-67 grade C. Lasat cca 60 min, dupa care testu de iod mi-a spus ca s-a facut conversia zaharurilor.
Spalarea mixului cu apa preincalzita la 75 grade (mai mult de 75 grade se extrag zaharuri nefermentabile precum si prea multe proteine) pana cand am obtinut cca 23 litri de must.
Fierbere 75 min si hoping.
Racire imediata (pana la 20 grade) pentru a evita acumularea DMS (di-metil-sulfit care da gust de sulf sau ou stricat), transfer in recipentul de fermentare (neaparat sterilizat) si adaosul de drojdie aproximativ 7 zile.

Transfer intr-un butoi de inox, ermetic pe cat posibil si adaos de hamei (asa numitul secondary fermentation) - inca 7 zile.

Una din berile mele preferate, gust amarui si puternica aroma de brad, grapefruit si rodii. Niciodata nu am dat gres cu aceasta retea..... pe viitor noi retete si imagini cu echipamentul meu
MasterBrewerNYB
 
Mesaje: 3
Membru din: Sâm Feb 02, 2013 11:29 pm

Re: ALL Grain - Black IPA

Mesajde Laur » Joi Feb 07, 2013 7:01 pm

Din pacate mai greu sa facem rost de hamei Simcoe. Nu mai stiu, cu ce s-ar putea inlocui cel mai bine?
Laur
 
Mesaje: 618
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: ALL Grain - Black IPA

Mesajde Laur » Vin Feb 08, 2013 4:44 pm

Pentru ce folosesti malai????
Laur
 
Mesaje: 618
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: ALL Grain - Black IPA

Mesajde balauru_327 » Mar Feb 19, 2013 9:59 pm

balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: ALL Grain - Black IPA

Mesajde DragosN » Lun Sep 09, 2013 10:21 pm

Malaiul aduce mai multe zaharuri usor de fementat pentru drojdie dar nu aduce nimic la gustul berii. Iar pentru Simcoe ca sa bagi altceva e cam greu. Poate o combinatie intre Chinook si Amarillo.
DragosN
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Iun 06, 2012 4:32 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron