Pagina 1 din 1
5KgPilsener
Scris:
Mie Iul 22, 2015 4:12 pm
de NeaPuiu
Am facut o bere (primul meu all grain) cu 5 Kg Pilsener, nu am avut Irish Moss deci nu am pus, a iesit tulbure, acrisoara spre acra si cu un gust cu tenta de amidon. Sa fie de vina infestarea sau 5Kg de Pilsener nu e o idee buna pentru a face o bere Ale?
Re: 5KgPilsener
Scris:
Vin Iul 24, 2015 2:20 pm
de balauru_327
Acru-acrisor = infectare
tulbure= inca fermenteaza
si eu uit de irish moss, si nu e mare diferenta
gust amidon...habar nu am ce sa zic, sa fie maltu vechi? zdrobit si lasat in atmosfera mult timp, astfel incat sa se fi oxidat? poate a prins umezeala, dar in situatia asta avea gust de iarba inspre mucegai.
La o bere Ale , zic eu (adica nu e batut in cuie), 70% din idee iti da hameiu, 5% iti da drojdia si 10% maltu 15% apa( adica ce proportie de saruri se regasesc in apa, Ca,Mg, etc ca nu le stiu pe toate, inca nu am ajuns la nivelul sa pot jongla apa)
Re: 5KgPilsener
Scris:
Sâm Iul 25, 2015 11:16 am
de NeaPuiu
Nu am crezut ca hameiul poate fi asa de important. Gustul, corpolenta, culoarea nu vin de la malt? Hameiul da si altceva in afara de amareala? De ce se mai combina totusi malturile in retete asa de complexe?
Re: 5KgPilsener
Scris:
Dum Iul 26, 2015 10:35 am
de balauru_327
Pai la stilul de bere Ale, IPA, APA, hameiul e cel mai important. La un weizen/wit/Stout/Porter/Lager,Pils maltul este. Belgienele mizeaza pe alcool/sirop zahar si drojdie.
Corpolenta o da cantitatea de zahar nefermentat din bere
Culoarea 99% vine de la malt
Gustul vine din proportia hamei - malt - esteri/fenoli/etc dati de drojdie.