[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - American Amber Ale
Pagina 1 din 1

American Amber Ale

MesajScris: Sâm Aug 15, 2015 5:46 am
de NeaPuiu
Am incropit un American Amber Ale dupa reteta de aici.
http://beerrecipes.org/showrecipe.php?recipeid=167

Reteta mea a fost asa:

9 lbs Wayerman Pale Ale
2 lbs Wayerman Munich
1/2 lbs Wayerman Wheatuby
1 lbs Caramunich
1/2 lbs Cararuby
1/2 cana (putin mai mult chiar) Chocolate Malt
------------------------------
28 grame (cantarul mic e in grame) Magnum, 60 min
14 grame Goldings, 30 min
14 grame Chinook 15 min
-------------------------------
Irish Moss 2 lingurite + 2 lingurite Curacao ultimele 10 min.
-------------------------------------

20 litri apa la 75 grade pentru mash la 67 grade , fara mash-out, clatire cu 17-18 litri la 75 grade.
Drojdie SAFBREW S33 (pt trapiste)
-------------------------------------
Culoarea mustului f frumoasa, roscata de ambra asa cu ar fi trebuit sa iasa, mult mai rosie decat palida Shadow of Red pe care am facut-o saptamana trecuta.
Am obtinut 23 litri must cu densitate 1042-43, sub limitele BJCP pentru categoria 10B - American Amber Ale. Am obtinut de la mash totusi cel mai dulce must de pana acum, efectiv trebuia sa ma spal pe maini mai mereu pentru ca se lipeau grozav degetele. Cred ca prea multa clatire nu e buna, mai ales daca aceasta nu e eficienta si in loc sa splam zaharurile de fapt recuperam o mica parte a acestora si inmultim cantitatea de apa din mustul final. Cum ar trebui sa ne dam seama de eficienta clatirii? Cat de dulce si care ar trebui sa fie culoarea ultimilor litri de apa de sparging trecuta prin borhot? La Saisonul facut cu ceva timp in urma am adaugat o juma de borcan de miere si am avut o densitate de 1050, gustul verificat la tragerea in sticle a fost f bun, cred ca va fi o bere de succes. Ce credeti, adaugarea de miere sau alte zaharuri naturale ar fi in neregula pentru bere, sincer m-am cam saturat sa beau bericile inofensive cu 2-3 grade alcool pe care am reusit sa le fac vara asta.
PS Retetele de pe site-uri sunt in galoane americane sau britanice?

Re: American Amber Ale

MesajScris: Dum Aug 16, 2015 9:02 pm
de balauru_327
Clatirea se face cu aceeasi apa, de 2-3 ori. Adica ce a rezultat din prima clatire se adauga la loc si tot asa. Important e 75-u Celsius.
Daca se respecta reteta, berile nu vor fi inofensive :lol:

Re: American Amber Ale

MesajScris: Lun Aug 17, 2015 12:13 pm
de NeaPuiu
Ideea de fly sparging e ca trebuie sa fie mai multe etape de clatire cu apa curata la 75 gr. de sus in jos, cat mai neuniform stropit astfel incat sa nu se creeze ogase si torente prin borhot iar apa sa se canalizeze pe niste rute inguste. Daca folosim aceeasi apa de 2-3 ori inseamna ca readucem zaharurile in borhot si asa mai bine alegem metoda batch-sparging. Parerea mea.

Re: American Amber Ale

MesajScris: Lun Aug 17, 2015 4:32 pm
de balauru_327
Pai zaharurile se solubilizeaza in apa, borhotul "nefiltrandu-le". Parerea mea. :D