Una dintre atractivele beri non-lager. Initial am crezut ca acest tip de bere este doar o bere nefiltrata, insa ulterior m-am interesat si am descoperit ca adaosul de grau moale este cauza gustului unic.
De la cunoscutele Paulaner si Hoegaarden, am incercat in Olanda Wieckse Wite, Grolsch Weizen sau Trappist Wit. Super toate, dar IJWit-ul baut la halba (7 grade), a fost nemaipomenit. Imi cer scuze, e putin nepotrivita expresia "la halba", fiindca arareori bei in Belgia sau Olanda beri la 50 cl, dar asa s-a incetatenit termenul la noi. La fel Blanche de Namur, desi e soft, un 4,5, cam atat cat are wheat-ul produs din kitul Brewferm, daca nu ma insel.
Oricum cred ca toate berile sunt bune, dupa "Wheat" m-ar tenta un "Oud Vlaams Bruine", "Gallia", "Triple" si "Abdij". Desi cred ca si "Gold" e buna, am eu o impresie ca este in genul lui Brugse Zot.
Salutare, numai bine si hai noroc!