Salut
Asta e prima oara cand fac bere si sunt putin nelamurit in legatura cu distributia zaharului.
Din kitul Brewferm Pils se pot face 2 retete, una din care ies 12 litri si cealalta 20. La cea de 20l trebuie adaugat un kg de zahar la prima fermentatie, in schimb la cea de 12l (pe care o fac) nu trebuie adaugat nimic in prima faza, doar la a 2a faza trebuie adaugat 100g, din cate am inteles, direct in sticle, si asta pt ca nu o sa torn berea in alt recipient, a 2'a fermentatie o las sa aibe loc in sticle.
Intrebarea mea este cum sa fac sa distribui zaharul (candel alb belgian) in sticle pt ca sunt bucati mari? Ma gandesc ca daca adaug zaharul direct in "galeata" si amestec fac o prostie, si daca pun cate un cubulet de zahar in fiecare sticla nu o sa distribui cum trebuie pt ca dimensiunile cuburilor difera, mai ales ca am si sticle de 330 si de 750.
Singura solutie la care m'am putut gandi e sa torn putina bere intr'o sticla, sa adaug zaharul, sa'l dizolv, apoi sa adaug cate putin in fiecare sticla cu o pipeta sau ceva de genu. E posibil sa ma complic, dar daca aveti o idee mai buna ar fi de mare ajutor.
Alta intrebare pe care o am este in legatura cu sticlele. Nu am destule sticle de...sticla si nu stiu de unde as putea cumpara. Ideea este ca nu as vrea sa pun prima mea bere in pet'uri. Daca are cineva idee de unde as putea cumpara sticle nefolosite, din Bucuresti, as fi foarte recunoscator.
Sunt constient ca intrebarile sunt destul de idioate dar cum ziceam, sunt incepator si sunt destul de entuziasmat asa ca as vrea sa iasa totul cum trebuie.
Multumesc anticipat,
k