[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Temperatura

Temperatura

Temperatura

Mesajde simovi » Vin Iun 12, 2015 4:13 am

Salut,
Sunt in plin proces al fabricarii primei beri dintr-un kit Brewefarm Gold.
Instructiunile venite impreuna cu kitul sunt clare, doar o singura intrebare am. La ultimul proces, dupa ce pun berea in sticle, am inteles ca se lasa 2-3 zile la temperatura camerei. Apoi se muta sticlele la o temperatura de 12-14 grade pentru maturarea definitiva. Efectiv nu am aceasta posibilitate, cea mai joasa temperatura unde pot tine sticlele fiind in pivnita, la aproximativ 20 de grade. Cum imi va influenta calitatea berii acest lucru ? Ce as putea face pentru a compensa acest lucru ?
Multumesc !
simovi

Re: Temperatura

Mesajde balauru_327 » Sâm Iun 13, 2015 5:12 pm

Salut,
Frigiderul este "sfant" pentru maturat. Maturarea la 20 grade se face mai greu, dar avand in vedere ca e prima ta bere, daca nu o infectezi, te vei indragosti de ea !!!
Prin maturare, drojdia si ce o mai fi in suspensie in sticla se depun, realizandu-se o filtrare "naturala". La temperaturi joase, drojdia intra in hibernare, practic nu mai este activa.
Aici este "jongleria", daca o lasi la maturat la o temperatura mare, ea va consuma incet tot zaharul, rezultand o bere mai "dry" sau cumva "light body", mai putin corpolenta. Daca se matureaza la o temperatura scazuta (2-8 grade sa zic) drojdia pica rapid, ramane zahar in suspensie rezultand o bere "full body", mai corpolenta.
balauru_327

Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere