[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere
Pagina 4 din 5

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Vin Aug 17, 2012 4:51 pm
de DragosN
Despre oxidare nu as avea griji. Ca sa oxidezi berea ar trebui sa faci cascada cu ea si sa torni in volum mare, sa vezi spuma formundu-se cat vezi cu ochii. La temperaturi mai ridicate e mai usor s-o oxidezi dar si acolo e destul de dificil. Daca vrei sa transferi berea dintr-un vas in altul incearca cu un furtun mic dezinfectat.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mie Sep 12, 2012 3:08 pm
de bionut
Salut, azi am primit si eu echipamentul deluxe si 2 kituri. Un kit (midland mild ale) l-am pus la fermentat deja. Am pus drojdia la temp de 26 de grade...atat erau si in camera in urma folosirii aragazului si nu am riscat sa las mustul cateva ore sa scada temperatura sub 24. Sper sa iasa bine.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mie Sep 26, 2012 7:09 pm
de bionut
Azi am desfacut prima sticla, la 4 zile de la imbuteliere (nu am mai avut rabdare:-D) si are foarte putin co2, va mai creste in timp? Am pus 85 de grame de zahar la 23l de bere...trebuia mai mult?

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Dum Dec 02, 2012 2:37 pm
de coninstal
Salut!

Am si eu o mica problema. Sunt la prima incercarea cu berea din kituri.
Am primit "sculele" cadou impreuna cu un kit Black Rock Pilsner.

Am executat totul asa cum am citit aici pe forum, am hidratat drojdia cu putina apa la 25-26 gr. C, am asteptat sa se raceasca mustul, iesise un pic mai cald, a ajuns la 23-24 gr. C, a durat cam 30-40 minute, am adaugat drojdia, apoi am pus totul intr-o camera in care temperatura e constant undeva la 21-22 gr. C, am acoperit recipientul cu cutia in care a venit totul.
Au trecut aproape 48 de ore, capacul nu s-a bombat, in sifon se vad niste bule mici de tot si apa are nivelul putin mai jos in partea care comunica cu recipientul si mai sus in partea care da spre aer.
In recipient se vede un inel de "depuneri" la 4-5 mm deasupra nivelului lichidului, dar spuma sau altceva nu se vede.

Altceva n-am mai observat. Fermenteaza sau am comis-o pe undeva?

p.s. am uitat sa spun, pe partea interioara a capacului s-a format condens.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mar Dec 04, 2012 8:39 am
de Laur
Fermentatia se pare ca a inceput insa, daca capacaul nu este etans sau scapa CO2 prin alta parte, bulele de CO2 nu vor iesi prin supapa de evacuare. Se pare ca asta este problema ta: nu vezi bule de CO2 iesind prin supapa. Ma insel
Cel mai bine ar fi daca ai pune si cateva poze care sa ilustreze ce ai scris mai sus.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mar Dec 04, 2012 5:12 pm
de leo
In mod normal si daca recipientul nu e perfect etans in primele 3 zile de fermentatie spuma trebuie sa fie evidenta.La tine se pare ca fermentatia e foarte slaba.Un sfat ar fi sa mai ridici temperatura pana la 24 grade doar cat sa porneasca fermentatia.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mar Dec 04, 2012 7:42 pm
de coninstal
Imagine

Am marit aseara temperatura la 25-26 grade. Tot nimic deosebit. :(

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mie Dec 05, 2012 7:25 am
de leo
Daca nu porneste nici asa fermentatia atunci trebuie sa-i pui alta drojdie ca sa salvezi berea.Cumpara un pliculet de drojdie FERMENTIS SAFALE S-04 si adauga-l in must.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mie Dec 05, 2012 10:44 am
de Laur
Astept si o poza a peretelui recipientului, in care sa se vada suprafata berii - asa se poate vedea daca la suprafata berii (mustului) s-a format spuma caracteristica fermentatiei.
Daca aceasta spuma nu a aparut, inseamna ca drojdia nu functioneaza si, cum a spus si Leo, trebuie adaugata alta drojdie.

Re: Tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere

MesajScris: Mie Dec 05, 2012 11:08 am
de coninstal
Laur scrie:Astept si o poza a peretelui recipientului, in care sa se vada suprafata berii - asa se poate vedea daca la suprafata berii (mustului) s-a format spuma caracteristica fermentatiei.
Daca aceasta spuma nu a aparut, inseamna ca drojdia nu functioneaza si, cum a spus si Leo, trebuie adaugata alta drojdie.


Nu-s acasa si mai intarzie poza din lateral.
Intre timp am trimis pe mail la voi o comanda de un plic de drojdie. Daca e prea putin pentru livrare eventual adaugam si un kit de bere.
Multumesc!