de Sfarshitorul » Mar Feb 19, 2013 7:04 pm
Cand am ajuns acasa, pe la 7, bolborosea de mai mare dragul, deci s-a rezolvat.
Rehidratasem drojdia pe la vreo 20 de grade (mi-a fost frica sa n-o "fierb" iarasi, cum am patit la primul kit) si mi-era ca poate din cauza asta (desi in reteta de pe ambalaj scrie ca se pune drojdia direct in recipientul de fermentare).
Recipientul sta pe la 22 de grade (mai jos nu am avut cum sa-l aduc), nu la 21 max., cum scrie in reteta, dar sper sa nu fie o problema ca e cu un grad in plus...
Multumesc pentru raspuns, oricum.
P.S. Intrebare> la tragerea in sticle trebuie neaparat zahar brun sau e ok si zaharul simplu, din comert?
P.P.S. Am vazut ca in reteta se recomanda sticlele maronii pentru kitul asta (Muntons Dockland's Porter), cat de "obligatorie" e conditia asta?:D
Nu am reusit sa adun 40 de sticle maronii, cate ar fi nevoie.
Beauty is in the eye of the beerholder