Salutare!
Tot citesc pe instructiunile de la conservele de malt, despre fermentatia in doua stagii. Vreau sa incerc si eu, avantajul major fiind lipsa drojdiei moarte din sticla dar si gustul mai bun.
A mai incercat cineva asta?
Merci!
iso_fish scrie:Fispas, am facut ceea ce descri tu. La gust nu prea am simtit vreo diferenta, dar diferenta a aparut in sticla. La metoda cu fermentatia primara intr-un fermentator si imbuteliat aproape direct a rezultat cam 7-8 mm de drojdie si sediment pe fundul sticlei + depuneri destul de multe pe peretele sticlei. La metoda cu fermentatie primara + secundara si imbuteliat a rezultat cam 3 mm de sediment bine gelifiat si depuneri aproape zero pe peretii sticlei (folosesc sticle de grolch care sunt putin neregulate).
Daca o sa inceapa sa fermenteze ceea ce am pus ieri (are aproape 24 de ore si nici macar o bula) o sa fermentez in doua stagii ca la carte, si daca totul e ok o sa postez un step by step.
Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori