Re: Intrebari incepator
Scris: Mar Feb 12, 2019 6:35 pm
Buna
Am inceput sa fac bere din kit de bere.
Sunt peste vreo 4 kituri de bere. Mi-au iesit acceptabil
Gustul e OK. Problema e spuma care se formeaza. La deschiderea unei sticle se formeaza o spuma ce iese din sticla. Trebuie sa las cateva minute bune pana se linisteste, dar o parte din bere se scurge.
Ce am inteles pana acum ca acidularea e data de cantitatea de zahar la fermentatia a doua. La fiecare kit am redus cantitatea de zahar; ultima data pana la jumatatea celei din reteta.
Ce altceva as putea face ca sa nu fie berea asa de acidulata.
Multumesc
Am inceput sa fac bere din kit de bere.
Sunt peste vreo 4 kituri de bere. Mi-au iesit acceptabil
Gustul e OK. Problema e spuma care se formeaza. La deschiderea unei sticle se formeaza o spuma ce iese din sticla. Trebuie sa las cateva minute bune pana se linisteste, dar o parte din bere se scurge.
Ce am inteles pana acum ca acidularea e data de cantitatea de zahar la fermentatia a doua. La fiecare kit am redus cantitatea de zahar; ultima data pana la jumatatea celei din reteta.
Ce altceva as putea face ca sa nu fie berea asa de acidulata.
Multumesc