[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Intrebare ...MUNTONS BEST BITTER!!!??.. Carbonare
Pagina 1 din 1

Intrebare ...MUNTONS BEST BITTER!!!??.. Carbonare

MesajScris: Vin Oct 14, 2016 9:10 am
de alinyo
salut,
Am o dilema, nu stiu cat zahar sa pun pt a 2 fermentatie(in sticla), in reteta venita in cutie am ceva de genul "Add half a teaspoon full of sugar per pint to each bottle (or a maximum of 85gms
3oz, per 5 UK gallon pressure barrel)", dar par destul de putin(din cate inteleg eu), jumaatate de linugita per stical sau "pint" nu prea inteleg exact, ,sau 85 g pe 23 l. Nu cred ca conteaza asta dar primul kit a facut de mine a fost un kit BREWFERM PILS si am pus zahar candel 7g/l +5% (undeva la 150g )deci aproape dublu si a iesit GENIALA berea(acidulata fix cat trebuie)
Sper ca m=am facut inteles :)
Multumesc,

Re: Intrebare ...MUNTONS BEST BITTER!!!??.. Carbonare

MesajScris: Mar Oct 18, 2016 8:10 am
de Laur
Salutare,
Instructiunile au o exprimare mai putin prietenoasa.
Pentru o carbonatare moderata, eu recomand 7 gr zahar pentru 1 litru de bere.
Oricat de mult doriti o carbonatare mai accentuata, nu depasiti 9-10 gr zahar per litru.

Re: Intrebare ...MUNTONS BEST BITTER!!!??.. Carbonare

MesajScris: Mie Feb 06, 2019 2:08 pm
de iulibarbu7
Salut ! Ieri am baut prima bere facuta de mine si a fost chiar Muntons Best Bitter. Gustul a fost pe placul tuturor , voi mai repeta reteta . Deocamdata am in proces Lager si Pilsner tot de la Muntons. In a 12-a zi am scos-o de la prima fermentatie , avea 1010 densitate insa scadea ff greu si am decis sa n-o mai las pana la 1008 . A durat mai mult probabil pentru ca a fementat la limita inferioara de temperatura adica 20C ? Am lasat sticlele aproape 3 zile la temperatura camerei dupa care le-am pus in beci . Dupa 12 zile , adica ieri, am desfacut cateva sticle . M-am grabit putin , mai trebuia sa le las cel putin 2 zile la maturat insa a fost ziua mea ieri si am zis ca este un prilej bun de a gusta rodul muncii . Am atasat 2 poze . Succes ! :)