[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - IPA

IPA

IPA

Mesajde psycho13 » Mie Dec 06, 2017 9:57 pm

Salut,
nou pe forum, nou in all-grain. Tocmai mi-am luat un Brewmonk si am dat drumul la prima tura de American Pale Ale si nici nu a terminat de fermentat si vreau sa fac berea care m-a facut sa ma apuc de treaba asta: o IPA foarte amara si foarte hoppy. Am vorbit un pic cu baietii care fac berea care-mi place mie in Italia si am aflat ca folosesc Citra, Simcoe si Chinook. Astea sunt informatiile pe care le am. Daca ma puteti ajuta cu o lista de hameiuri si malturi pe care sa le comand de pe site si o procedura sa-mi construiesc magnifica minunatie ati fi minunati!
Cheers
psycho13
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Dec 06, 2017 9:51 pm

Re: IPA

Mesajde Laur » Dum Dec 10, 2017 6:55 am

Salut,
Sunt multe combinatii de hameiuri folosite pentru American IPA. Tu ai specificat trei dintre ele. Poti face orice combinatie doresti si analizezi rezultatele. Cand ai gasit combinatia care iti place tie, te opresti din cautari.
Sunt foarte multe trucuri si ponturi pentru a obtine o bere foarte aromata, tip IPA. Din pacate sunt putini care ti le vor spune. Sau daca iti vor spune, iti vor da informatia incompleta.
Sfatul meu este sa pornesti de la o reteta incercata de cineva (cred ca sunt cateva pe forum) si apoi faci ajustari in functie de dorinta.
La American IPA conteaza maltul folosit insa cel mai mult conteaza combinatia de hamei de aroma. Aici ia in calcul sa faci si DRY HOPPING. Nu stiu daca esti familiarizat cu termenul DRY HOP = este adaugarea de hamei de aroma in timpul fermentatiei, pe perioada ultimelor 5 zile. Hameiuile de aroma sunt in general hameiurile americane: Citra, Amarillo, Chinook, Equanot, Centennial, Mosaic, Simcoe, Sorachi Ace dar si hameiuri din Australia: Cascade Australia, Galaxy.
Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: IPA

Mesajde psycho13 » Lun Dec 11, 2017 9:47 am

Buna, Laur.
Mersi pentru raspuns.
am gasit reteta asta care seamana in mare la hameiuri
https://beerrecipes.org/Recipe/7410/atomic-punk.html
Doar ca pe site, Marris Otter e doar la saci de 25 de kg, care e cam mult. Plus ca nu zice la cate grade trebuie adusa apa inainte de introducerea maltului.
Deci cu maltul nu sunt inca alineat
Momentan am zis ca iau cate 100 de g de Simcoe, Chinook si Citra si niste Irish Moss si ar trebui sa-mi ajunga si pentru dry-hopping.
Sugestii?
psycho13
 
Mesaje: 2
Membru din: Mie Dec 06, 2017 9:51 pm

Re: IPA

Mesajde Laur » Vin Dec 15, 2017 3:53 pm

scuze de intarziere dar am avut niste zile foarte pline.
MASH-ing-ul il poti face la 66 sau 67C, timp de 60 minute.
In general retetele sunt incomplete sau "se subintreleg" anumite aspecte. Insa pentru un incepator pot parea hieroglife.
Recomandat este sa incepi cu retete simple, nu IPA americane (sunt berari avansati care incearca retete IPA amerciane si tot nu le-au reusit combinatia ideala).
Ceva Pale Ale, Stout, cu care nu prea poti da gres.

Bafta!
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron