[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - surse de malt
Pagina 1 din 1

surse de malt

MesajScris: Mar Mar 09, 2010 12:54 pm
de diamondf
Salut,

Cine stie de unde se poate cumpara malt pentru bere?

Stiu ca sunt mai multe tipuri de malt: malt de baza, malt caramel, malt de grau,specialitati de malt etc....dar trebuie sa gasim o sursa pentru malt.
Ne mai trebuiesc si niste fulgi pentru culoare,spuma etc: fulgi de porumb, fulgi de orz, fulgi de orez .....

Vreau sa incerc sa fac o bere din malt proaspat sa vad ce gust are pa langa cea din kituri.
Am reusit sa confectionez un echipament care se apropie de cele care se vand in comert, si vreau sa vad ce iese.

Astep camarazi care vor sa se apuce de all-grain, sa le dam gata impreuna.

numai bine

Re: surse de malt

MesajScris: Mie Dec 08, 2010 8:00 am
de drinking
Salutare
Eu imi fac singur acasa maltul , recunosc ca am invatat asta intr-un campus universitar in Marea Britanite in 2007 de la niste englezi foarte inraiti dupa bere :lol: , si sa stii ca nu este asa complicat.
Iti trebuie un vas gen borcan mare de 15-20 litrii , se umple trei sferturi cu orz si apoi cu apa la 30 de grade pana acopera cu 7-10 cm orzul , asta dupa ce ai facut o selectie vizuala prin materia prima , pt ca mai gasesti si boabe care nu corespund , gen mugegaite , etc .
Borcanul il legi la gura cu un tifon steril si dupa 12 ore cu ajutorul unui fund de bucatarie , intorci borcanu cu gura in jos sa se scurga de apa , atentie sa nu folosesti tava de tabla de la aragaz de exemplu cum am mai vazut la cineva , pt ca nu este indicat .
Apoi , :lol: eu folosesc vasele din sticla de iena ale sotiei in care gateste :D , pui orzul dar sa nu depaseasca grosimea stratului de 2.5 cm si acoperit cu tifon steril , apoi pulverizezi apa la fiecare 12 ore ca sa mentii umiditatea , de asemenea verifica temperatura sa fie minim 15 grade in incapere , si o sa vezi ca dupa 5-6 zile apar niste firicele albe . Cand au aparut acestea cu o lungime de vreo 5 mm eu mi-am format ochiul :lol: nu le mei stropesti cu apa , le lasi sa se usuce intorcandu-le cu o lingura de LEMN odata la 3 ore.
Dupa 4 zile le usuci un pic la cuptor , atentie la faza asta , daca nu te pricepi , pui un ziar pe calorifer si le pui acolo.
Eu dupa acesta faza le curat de radicele si apoi dupa ce sau uscat bine la prajesc pe o plita ca sa fac bere neagra , in functie de gradul de prajire poti sa faci o bere bruna sau foarte neagra , iar daca nu le prajesti deloc bere blonda.
Mult succes

Re: surse de malt

MesajScris: Mie Ian 26, 2011 7:57 pm
de Samogon
Bun găsit tuturor,

Sunt nou pe forum dar am urmărit cu interes deosebit toate discuţiile.

Drinking, metoda folosită de tine este foarte interesantă însă nu am înţeles partea cu "Eu dupa acesta faza le curat de radicele". Prin ce metodă cureţi boabele de mustăţi? Bănuiesc că nu le iei una câte una, şi dacă ar fi să laşi mustăţile, ce influenţă negativă ar avea asupra produsului final?

Eu pun 5 kg orz la încolţit dar nu le mai usuc că nu am cum la cuptor şi nici mustăţile nu le curăţ. Le dau prin maşina de tocat carne apoi procedeele se ştiu. Berea obţinută aşa are un gost înţepător, apru, astringent, iar mirosul asemănător cu cel de orz încolţit, ca de salată de castraveţi.

Re: surse de malt

MesajScris: Joi Ian 27, 2011 9:02 pm
de ionus ioan
Suna-ma si o sa te racoresti? 0721 54 40 40.

Re: surse de malt

MesajScris: Sâm Ian 29, 2011 2:43 pm
de romanalex1
Salut eu fac bere din malt de 5 ani.
Din cite sa gaseste aici pe site Vienna si Belgian pale ale sint foarte bune de toate tipuri de ALE pentru malt de base si in plus o combinatie de crystal malts (caramel, sau ,biscuit, sau chocolate care leam folosit pe toate) plus sa poate cu Single mash infusion
Daca vrei un Lager sau pislner mai este si pilsner malt eu nu ma bag ca nu am folosit nici o data dacat 10-20% proportie in berile mele.
Pislner malt trebuie cred numai step infusion care e mult mai greu.
Eu fac numai ale, sa fermenteaza repede 10-15 zile si la o temperatura de 18-20 grade celcius care sa potriveste orce apartment
Lager i trebiue minim o luna sa fermenteze la 3-5 grade care nuprea poti obtine in apartament.
In orce caz recomand malt care am zis mai sus ca leam folosit eu de ani buni
Orcine vrea sa vorbim, am peste 150 beri all grain exerienta, , sau se ne intilinim la o bere facut de maine sa da un sem pe emial.
Alex
Romanalex1@yahoo.co m

Re: surse de malt

MesajScris: Dum Ian 30, 2011 9:12 pm
de kashalot666
salut,sunt nou nout pe forum,mi-ar trebui un set de scule pentru fabricat bere,dar nu stiu de unde sa-l cumpar. daca stie careva va rog ajutati-ma.multam

Re: surse de malt

MesajScris: Joi Feb 03, 2011 8:23 pm
de Samogon
Nu-ţi trebuie set de scule... caută pe net despre BREW IN A BAG. Pe youtube sunt nişte tutoriale foarte bune. Nu ai nevoie decât de o oală mare şi de un sac de pânză de nailon sau tifon. Eu folosesc tifon de bumbac pe care îl cumpăr de la magazin de confecţii (un metru jumate pe un metru jumate).

http://www.youtube.com/watch?v=PZXw3aTAhaM

Re: surse de malt

MesajScris: Vin Feb 04, 2011 7:48 am
de romanalex1
Da Samugun are dreptete
Eu personal am folosit aproape exact ce zice el deathbrew stovetop all grain brewing in a bag
Numai ca mash si dupa batch sparge intrun vas separat care se poate face si in galata de imbuteliat
Orcum nu trebiue cinestie ce equipament
O oala, pinza de draperie cum zicea samugun si furtun de transferat, dar foarte important e thermetru bun preferabil de laborator, sa vez temperatura de mash si fie precis

vez linkul
http://www.homebrewtalk.com/f39/easy-st ... ics-90132/

Re: surse de malt

MesajScris: Lun Ian 21, 2013 2:39 pm
de diamondf
Salut,

Nu mai incercati improvizatii in ceea ce priveste ingredientele pentru fabricarea berii, este clar ca maltul cumparat de la un producator specializat in asa ceva este superior calitativ decat cel facut acasa.
Toate acestea se reflecta in calitatea berii, trebuie sa folosim ingrediente de la producatori specializati, care ne dau si siguranta calitatii acelui produs, asa vom avea o bere de calitate.

Cu respect,