[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Greseala carbonatare

Greseala carbonatare

Greseala carbonatare

Mesajde Eusebiu » Vin Dec 27, 2019 10:02 am

Buna! Sunt incepator. Am facut o bere all grain amber ale si dupa imbuteliere am pus sticlele direct la maturat la 4° dupa cum preciza in reteta, fara sa le las o perioada la temperatura de fermentare pentru carbonatare (lucru pe care l-am aflat ulterior). Dupa ce a stat 2 saptamani la 4° am deschis o sticla iar CO2 era aproape inexistent si spuma deloc.
Pot sa o mai salvez, sau nu se mai poate face nimic?
Eusebiu
 
Mesaje: 2
Membru din: Vin Dec 27, 2019 5:15 am

Re: Greseala carbonatare

Mesajde Laur » Mar Dec 31, 2019 7:47 am

Salutare,
Se poate salva berea.
Muti sticlele intr-un loc cu temperatura de 20 - 22C. Dupa ce ele s-au incalzit, te apuci si le agiti, cu fundul in sus si cu capacul in jos, astfel incat drojdia depusa sa se dizolve iar in bere. In acest fel, pui drojdia din nou la treaba.
Agiti berea de cel putin 4 - 5 ori pe zi. Si faci acest lucru timp de o saptamana. Daca dupa aceasta saptamana berea s-a carbonatat, o muti in zona rece, pentru maturat.
Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Greseala carbonatare

Mesajde Eusebiu » Mie Ian 08, 2020 7:24 pm

Buna!
Am aplicat sfatul tau si din cate se pare, problema s-a rezolvat. Acum, sticlele stau deja la rece de 5 zile. Mai am de asteptat vreo doua saptamani pana ce voi putea sa vad rezultatul final. Iti multumesc!
Mai am doua nelamuriri:
1. Agitarea sticlelor in timpul carbonatarii se face in general, sau doar in aceasta situatie?
2.Care este termenul de valabilitate al berii facute acasa? Trebuie consumata repede, sau rezista un timp mai indelungat?
Eusebiu
 
Mesaje: 2
Membru din: Vin Dec 27, 2019 5:15 am

Re: Greseala carbonatare

Mesajde Laur » Vin Ian 17, 2020 3:17 pm

Agitarea sticlelor se face doar in cazuri speciale. Aceasta agitare pune drojdia la treaba mai repede.
Termenul de valabilitate al berilor facute in casa este nelimitat, daca berile sunt depozitate in conditii bune: loc intunecat si racoros (chiar in frigider).
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron