Pagina 1 din 1
Bere cu fructe
Scris:
Mie Mai 04, 2011 4:06 pm
de montego
A facut cineva bere cu fucte? Poate sa ne spuna si noua detalii despre retete/metode/tehnici/ folosite?
Re: Bere cu fructe
Scris:
Lun Mai 30, 2011 8:20 pm
de drinking
salutare,
eu am facut o bere cu gust de cirese, nu este complicat , dar ciresele trebuie alese cu grija , cele mai coapte
si mai mari.
se spala bine , apoi multa rabdare sa scoateti samburii manual cu un cutitas si apoi se lasa la uscat pe o bucata de lemn bine curatita , problema este ca aici gresesc ceva si nu imi dau seama, deoarece din 1kg de fructe , reusesc doar jumatate sa le usuc fara sa se altereze.
Porcedeul prin care dau aroma berii de cirese :
hamei folosesc doar jumatate din cantitate cat folosesc deobicei la bere
iar ultima data timp de 15 min. fructele le fierb intr-un saculet de tifon steril
Re: Bere cu fructe
Scris:
Mar Mai 31, 2011 8:07 am
de Samogon
Uscate la soare (cum bănuiesc că ai procedat) mă gândesc că se cam alterează din cauza musculiţelor care aduc bacterii.
Eu le-aş usca în cuptor cu focul la minim şi uşa întredeschisă.
Re: Bere cu fructe
Scris:
Mar Iun 21, 2011 3:11 pm
de Adelinakud
Si o reteta de bere de cirese, cantitati, temperaruri, durata la fermentare? dar fara uscare a cireselor, eu as vrea sa le introduc la fermentare.
Re: Bere cu fructe
Scris:
Lun Noi 28, 2011 2:45 pm
de drinking
daca nu sunt uscate si le pui direct la fermentat cu mustul , trebuie sa astepti cam 30 de zile , daca ai rabdare poti incerca , eu am incercat si nu mai vreau sa astept atat de mult , problema este ca ABV -ul a sarit de 10 % nici nu poti sa bei cat de tare este.
Re: Bere cu fructe
Scris:
Joi Dec 01, 2011 5:47 pm
de romanalex1
Sa poate folsi cu sucess si sirop. Da este cam scump dar e bun mai ales cand nu este sezon adica vrei sa face de smeura si este decembrie.
Eu am facut un Rasberry wheat si a iesit bunicel.
Cel mai bine pasturiezez fructu can il ai in sezon adica il fierb la 60-70 grade fara samburi strecurat si pui in secondary fermentor 2 sapatmani.
Cantitatie adica 1 kilogram la 20 litre daca vrei usor tenta, da vrei mai puternic cam 2 kilograme la 20 litre.
Cand mai dau drumu la o bere de caise vara te vom chema pe la mine montego,
Sanatate