[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - bere produsa industrial
Pagina 1 din 2

bere produsa industrial

MesajScris: Dum Feb 24, 2013 9:05 pm
de Fispas
eu sunt nou pe-aici, produc bere doar pentru a bea ceva bun, pana acum numai din kit-uri, am o preferinta pt cele muntons si ma intreb (va intreb) si eu, cum se matureaza berea la nivel industrial? ma gandesc ca la ce cantitati de bere se vand, ar trebui niste pivnite cat orase intregi pentru maturare. stie cineva cum se face? sunt curios doar, nu vreau sa-mi fac fabrica de bere :)

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 5:48 am
de balauru_327
Ha ha ha.. nu vreau sa fiu rau, sa induc lumea in eroare, desi si mie mi se pare ciudat si nu am vazut cu ochi mei , dar 99% din auzite nu se matureaza berea, ci, in cateva zile( uni zic 2 alti zic 5) berea e gata.

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 6:58 am
de Fispas
dar ce-i fac sa fie gata in 2 zile?
in plus, la toate fabricile de bere vad acele recipiente gigant din curtea fabricii, care stau afara si vara si iarna, si nu inteleg ce se face in ele. imi este cam greu sa cred ca sunt termostatate avand in vedere dimensiunea lor... consumul de energie ar fi imens

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 8:17 am
de Laur
Nici eu nu vreau sa fiu rau insa, berea produsa in Romania nu are nevoie de a fi maturata deoarece gustul este unul simplu, fara pretentii de "after taste" sau chestii similare. Are o anumita amareala, mult CO2 si o culoare prietenoasa. Insa cam atat. Si er sa uit, se serveste foarte rece, astfel incat sa nu ai ce simti deoarece la temperatura scazuta, papilele gustative isi pierd capacitatile senzoriale.

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 11:18 am
de Fispas
bun, pai si in alte tari? cum se matureaza milioane de litri de bere anual? desi poate am zis o cantitate mica pt un producator sa zicem ca heineken sau tuborg

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 12:03 pm
de Laur
Berile se matureazain recipienti speciali, cate 10.000 litri odata. Am vazut prin cateva documentare cate 30-40 de astefl de recipienti intr-o singura fabrica.

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 12:50 pm
de Fispas
si tot in pivnite? cred ca ar trebui aproape niste orase subterane. mai stii ceva de acel documentar? cum se numeste, sau cum sa-l caut

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Lun Feb 25, 2013 9:36 pm
de balauru_327
dar tu cum iti inchipui ca arata 10.000 litri? un cub cu latura de 1 metru are 1000 litri, asa ca un tanc de 10k litri are 10mx1mx1m sa zicem. Berea de duzina, e facuta la (d)uzina, chiar daca scrie pe ea Carlsberg/Turborg/Heineken/bla bla. Iar tancurile de le vezi tu in curtea fabricilor, de obicei sunt silozuri de cereale.

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Mar Feb 26, 2013 11:21 am
de Fispas
oricum inseamna ceva 40 de tancuri de 10.000 litri. daca ar fi sa ai o pivnita de 6m latime din care 2 sa fie ocupati in stanga si-n dreapta de cate un tanc, ar fi lunga de un sfert de km, punand si ceva spatii intre tancuri. chiar sunt curios de acel documentar daca stie cineva unde-l pot gasi

Re: bere produsa industrial

MesajScris: Mar Feb 26, 2013 5:22 pm
de Laur
Era pe Discovery din ciclul HOW IT'S MADE.
Sunt niste hale cu dimensiuni apreciabile insa recipientele sunt controlate termic. Asadar nu le trebuie o temperatura controlata in hala.