Am incercat o reteta de Golden ale cu mici modificari ale malturilor functie de posibilitati. Am brasat BIAB si am obtinut un must cu o densitate de 1030. Ca sa nu stric un plic de drojdie uscat din stoc am luat din frigider o colectie de drojdii diverse (cam 100 de grame) de pe la kituri. A fermentat fabulos si dupa doua zile imi arata o densitate de 1008. E tulbure rau de tot si are deasupra o mocirla de drojdii si sedimente. Nu mai fermenteaza deloc desi am mai incercat sa o agit un pic pentru oxigenare. Dupa calculatorul ABV scot o bere de 2,9 alcool, un fel de pisalau de vara, mai bine beam cvas de la soacra-mea. Ce ziceti, daca as pune vreo suta de grame de zahar candel in damigeana as putea sa o mai alcoolizez putin?
Alta intrebare> e normal sa iasa atat de tulburi berile BIAB? Daca le las la maturat un secol se limpezesc? Din kituri mi-au iesit limpezi frumoase dar la allgrain se pare ca ies tulburi rau de tot