[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Bere lager

Bere lager

Bere lager

Mesajde ionus ioan » Dum Noi 29, 2015 9:12 pm

Va salut cu respect!

Revin dupa cativa ani de absenta cu o intrebare tulbure: ati facut careva bere lager?

Din anumite motive trebuie sa-mi desfasor activitatea la tara unde nu am caldura tot timpul insa am o pivnita in care temperatura este constanta 11-12 gr C.

Ce particularitati presupune all grain lager?

Banuiesc ca mashing, sparging si fierberea sunt la fel. Extractia o fac cu un lauter tun confectionat dintr-o lada frigorifica.
ionus ioan
 
Mesaje: 21
Membru din: Sâm Sep 25, 2010 6:01 pm

Re: Bere lager

Mesajde balauru_327 » Vin Dec 04, 2015 6:01 am

Salut, daca intrebai pe google, iti zicea ca un "lager" are nevoi si de temperaturi inspre 0 Celsius, de cateva zile de diacetil pe la 20 Celsius (parca) + o perioada de cam 4 saptamani minim de lager-ing.
Ca particularitati se foloseste mult decoction, pentru extra-gust de malt. Dar drojdia e cea mai importanta.
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: Bere lager

Mesajde Laur » Lun Dec 14, 2015 7:44 am

Odata cu aparitia noilor malturi, diferenta este doar la fermentare.
Inainte, cand malturile erau altfel, era necesara si treptele de temperatura caracteritice.
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron