MUNTONS GOLD Continental Pilsner

MUNTONS GOLD Continental Pilsner

Mesajde Laur » Joi Iun 17, 2010 3:32 pm

Bun gasit din nou la Bancul de PROBE

Acum 3 saptamani am facut un astfel de kit: Muntons Gold Continental Pilsner. De remarcat din nou, ca la gama de kit-uri GOLD nu se foloseste adaos de zahar/indulcitor pentru prima fermentare.
Astazi am desfacut prima sticla de bere, maturata insa doar 7 zile. Am ramas placut surprins ca are un gust amarui, pregnant de hamei. Culoarea este galben deschis, o culoare frumoasa, limpede. Cantitatea de dioxid de carbon este putin peste medie, cu un guler de spuma moderat, specific berilor englezesti.
"Two beer or not two beer"......Shakesbeer
Laur
 
Mesaje: 556
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

MUNTONS GOLD Continental Pilsner

Mesajde Laur » Dum Iul 04, 2010 1:18 pm

Azi am degustat, pe langa Kriek, si un Continental Pilsner, din gama MUNTONS GOLD.
- culoare galben pai, o culoare foarte frunoasa, specifica unei beri pils
- carbonatatie moderata
- alcool 4,5 %, uzual berilor fabricate din kit-uri de bere MUNTONS.
- guler de spuma potrivit care insa s-a risipit dupa cateva zeci de secunde
- gust amarui de hamei, cu un "aftertaste" dulceag si astringent - un gust relativ normal pentru o bere de acest tip.
Este o bere usoara, "de cursa lunga", ce o recomand celor care vor sa produca o bere apropiata ca si gust cu cea a berilor PILS fabricate in Romania.
Avand in vedere ca in cadrul kit-ului drojdia este PREMIUM, aceasta se gelatinizeaza pe fundul sticlei, astfel incat turnarea in pahar se face fara tulburarea sedimentului.
Ma simt dator sa mentionez ca produsele din gama GOLD de la MUNTONS nu necesita adaos de zaharuri in prima etapa de fermentare, kit-ul continand toata cantitatea de zaharuri de care are nevoie mustul de bere pentru a fermenta.
In poza de mai jos se observa culoarea galben deschis. Iarasi, datorita condensului de pe pahar, nu se poate evidentia cat de limpede este berea - va trebui sa ma credeti pe cuvant. :D
Continental_Pilsner.jpg
A doua vedeta din data de 04 iulie 2010
Continental_Pilsner.jpg (51.16 KiB) Vizualizat de 10014 ori
"Two beer or not two beer"......Shakesbeer
Laur
 
Mesaje: 556
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS GOLD Continental Pilsner

Mesajde Laur » Joi Aug 05, 2010 6:25 am

In data de 04 august 2010 am baut ultima sticla de bere CONTINENTAL PILSNER. :(
Daca fac un calcul, ultima sticla a stat la maturat circa 50 zile.
Evident, a avut un gust demential: o imbinare delicata de dulceata a maltului, cu amareala hameiului si completata de o tenta astringenta. Ce mai, o bere PILSNER adevarata.
De facut poze nu am mai facut (am uitat :) ) - sper ca o sa ma iertati pentru asta.
Culoarea neschimbata fata de poza de mai sus iar limpezimea berii era de invidiat.
Per ansamblu, o bere foarte buna, pe gustul multor romani.
"Two beer or not two beer"......Shakesbeer
Laur
 
Mesaje: 556
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS GOLD Continental Pilsner

Mesajde cosmin.man » Vin Iun 09, 2017 11:05 am

Salutare.

Am un kit de Muntons Gold Continental Pilsner. Am inteles ca se apropie destul de mult ca gust de berile de la noi din comert, si de asta l-am ales. Teoretic e un lager si ar trebui fermentat ca atare, dar fiind kit e o struto-camila, cu drojdii de tip ale, fapt care rezulta si din instructiunile de pe cutie (fermentare la 18-21 de grade).
Numai ca in pachet e un plic de drojdie care zice "lager yeast"...
Eu cu cine votez acuma? La cate grade o fermentez? Mentionez ca sunt in proces de transformare a unui frigider in camera de fermentare, deci as putea sa o fermentez si la 10-12 grade.

lager yeast.jpg
lager yeast.jpg (43.75 KiB) Vizualizat de 4427 ori
cosmin.man
 
Mesaje: 1
Membru din: Vin Iun 09, 2017 11:02 am

Re: MUNTONS GOLD Continental Pilsner

Mesajde Laur » Sâm Iun 10, 2017 5:33 pm

Salutare,
Imediat ce avem un raspuns de la furnizor (care a schimbat drojdiile fara sa ne anunte) iti dam de stire.
"Two beer or not two beer"......Shakesbeer
Laur
 
Mesaje: 556
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS GOLD Continental Pilsner

Mesajde Laur » Mar Iun 13, 2017 12:00 pm

Salutare din nou,

Am primit urmatoarele informatii de la furnizor: Se poate fermenta cu drojdia sosita (lager) la temperatura camerei; fermentatia va fi mai scurta si mai intensa. Daca se poate fermenta in intervalul de temperatura 12 - 15C, gustul final va fi cel mai aproape de cel care ar trebui obtinut.
Deci, eu unul am inteles ca poti fermenta in conditiile de temperatura specificate de instructiuni. Daca ai posibilitatea sa fermentezi intr-un interval mai mic de temperatura (12-15C) atunci este recomandat sa o faci, pentru un gust final mai bun.
Bafta!
"Two beer or not two beer"......Shakesbeer
Laur
 
Mesaje: 556
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Bancul de probe

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron