[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

Mesajde Laur » Dum Mai 02, 2010 9:16 am

Salutare tuturor,

Am revenit cu noi rezultate de la "Bancul de probe".
Dupa cum ati remarcat, o noua gama Muntons si-a facut aparitia - gama MUNTONS GOLD. Este marca de top a celor de la MUNTONS pentru Europa. Este o gama interesanta din mai multe puncte de vedere:
- kit-ul este format din 2 cutii de 1,5 kg cu extract de malt si hamei.
- nu necesita adaos de zahar sau indulcitor in prima fermentatie (toate zaharurile necesare se gasesc in cantitatea de extract de malt)
- drojdia se gelatinizeaza pe fundul sticlei in etapa de limpezire si maturare asa incat la turnarea in pahar, sedimentul sta cuminte pe fundul sticlei (se poate turna toata cantitatea de bere din sticla)
Sa revenim la berea noastra, IMPERIAL STOUT cu datele furnizate de producator:
- culoare 225 - 275 unitati EBC
- amareala 50 - 50 unitati EBU
- ABV 4,5%
- aciditate 1%
- ph 5 - 6
- se serveste la aproximativ 5°C
Este o bere neagra (nu se poate vedea prin ea), un STOUT adevarat as zice eu, cu un gust inconfundabil:
- o amareala puternica dar placuta si fina
- "aftertaste"-ul amplifica gustul amar de la prima atingere si persista circa 20 - 30 secunde dupa inghitire
- gustul si mirosul clasic de ness aferent acestor tipuri de bere
- o concentratie moderata de acid carbonic (specific berilor englezesti)
- un guler de spuma de maxim 1 cm avand o culoarea inchisa ca si berea care se risipeste in decurs de 30 secunde
Am atasat cateva poze pentru a va face o ideea si despre cum arata.
DSC08189.JPG
Imediat dupa turnarea in pahar
DSC08189.JPG (183.46 KiB) Vizualizat de 29942 ori

DSC08191.JPG
Spuma incepe sa dispara
DSC08191.JPG (135.87 KiB) Vizualizat de 29942 ori

DSC08192.JPG
Vedere de sus
DSC08192.JPG (43.74 KiB) Vizualizat de 29942 ori





Urmatoarea bere: Muntons Connoisseur Export Pilsner
Fermentatie primara: Brewferm Wheat, Triple
Fermentatie secundara: -
La maturat: Brewferm Gallia
De baut: Muntons Connoisseur IPA Bitter, Muntons Gold Imperial Stout
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

Mesajde Mindhacker » Sâm Iul 31, 2010 9:54 pm

primul meu kit imperial stout

dupa 9 zile de maturat am desfacut o sticla (nu am mai rezistat) f buna. sunt fan stout (nu am baut decat guiness).

revin cu poze.

ps: spuma este cafenie. este normal ? sau trebuia sa fie alba ?
Mindhacker
 
Mesaje: 18
Membru din: Lun Mar 29, 2010 12:32 pm

Re: MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

Mesajde Laur » Dum Aug 01, 2010 7:57 pm

Berile negre facute de mine aveau la fel, spuma maronie.



Urmatoarea bere: Muntons Connoisseur IPA Bitter
Fermentatie primara: Brewferm Wheat
Fermentatie secundara: -
La maturat: Brewferm Wheat, Abbey
De baut: Czech Pilsner, Gallia, Triple, Cidru
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

Mesajde Mindhacker » Dum Aug 01, 2010 8:44 pm

am revenit cu imaginile

Imagine
Imagine

cam asa arata.
Mindhacker
 
Mesaje: 18
Membru din: Lun Mar 29, 2010 12:32 pm

Re: MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

Mesajde Rekos » Joi Noi 10, 2016 8:47 am

Ce cantitate de zahar ai folosit pentru cea de a doua fermentare in sticle?
merci
Rekos
 
Mesaje: 1
Membru din: Joi Noi 10, 2016 8:45 am

Re: MUNTONS GOLD - Imperial STOUT

Mesajde Laur » Joi Feb 09, 2017 4:05 pm

Nu mai stiu exact ce cantitate am folosit atunci insa iti recomand sa folosesti in jur de 7 - 7,5 gr zahar per litru de bere.
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Bancul de probe

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron