MUNTONS GOLD - Imperial STOUT
Scris: Dum Mai 02, 2010 9:16 am
Salutare tuturor,
Am revenit cu noi rezultate de la "Bancul de probe".
Dupa cum ati remarcat, o noua gama Muntons si-a facut aparitia - gama MUNTONS GOLD. Este marca de top a celor de la MUNTONS pentru Europa. Este o gama interesanta din mai multe puncte de vedere:
- kit-ul este format din 2 cutii de 1,5 kg cu extract de malt si hamei.
- nu necesita adaos de zahar sau indulcitor in prima fermentatie (toate zaharurile necesare se gasesc in cantitatea de extract de malt)
- drojdia se gelatinizeaza pe fundul sticlei in etapa de limpezire si maturare asa incat la turnarea in pahar, sedimentul sta cuminte pe fundul sticlei (se poate turna toata cantitatea de bere din sticla)
Sa revenim la berea noastra, IMPERIAL STOUT cu datele furnizate de producator:
- culoare 225 - 275 unitati EBC
- amareala 50 - 50 unitati EBU
- ABV 4,5%
- aciditate 1%
- ph 5 - 6
- se serveste la aproximativ 5°C
Este o bere neagra (nu se poate vedea prin ea), un STOUT adevarat as zice eu, cu un gust inconfundabil:
- o amareala puternica dar placuta si fina
- "aftertaste"-ul amplifica gustul amar de la prima atingere si persista circa 20 - 30 secunde dupa inghitire
- gustul si mirosul clasic de ness aferent acestor tipuri de bere
- o concentratie moderata de acid carbonic (specific berilor englezesti)
- un guler de spuma de maxim 1 cm avand o culoarea inchisa ca si berea care se risipeste in decurs de 30 secunde
Am atasat cateva poze pentru a va face o ideea si despre cum arata.
Urmatoarea bere: Muntons Connoisseur Export Pilsner
Fermentatie primara: Brewferm Wheat, Triple
Fermentatie secundara: -
La maturat: Brewferm Gallia
De baut: Muntons Connoisseur IPA Bitter, Muntons Gold Imperial Stout
Am revenit cu noi rezultate de la "Bancul de probe".
Dupa cum ati remarcat, o noua gama Muntons si-a facut aparitia - gama MUNTONS GOLD. Este marca de top a celor de la MUNTONS pentru Europa. Este o gama interesanta din mai multe puncte de vedere:
- kit-ul este format din 2 cutii de 1,5 kg cu extract de malt si hamei.
- nu necesita adaos de zahar sau indulcitor in prima fermentatie (toate zaharurile necesare se gasesc in cantitatea de extract de malt)
- drojdia se gelatinizeaza pe fundul sticlei in etapa de limpezire si maturare asa incat la turnarea in pahar, sedimentul sta cuminte pe fundul sticlei (se poate turna toata cantitatea de bere din sticla)
Sa revenim la berea noastra, IMPERIAL STOUT cu datele furnizate de producator:
- culoare 225 - 275 unitati EBC
- amareala 50 - 50 unitati EBU
- ABV 4,5%
- aciditate 1%
- ph 5 - 6
- se serveste la aproximativ 5°C
Este o bere neagra (nu se poate vedea prin ea), un STOUT adevarat as zice eu, cu un gust inconfundabil:
- o amareala puternica dar placuta si fina
- "aftertaste"-ul amplifica gustul amar de la prima atingere si persista circa 20 - 30 secunde dupa inghitire
- gustul si mirosul clasic de ness aferent acestor tipuri de bere
- o concentratie moderata de acid carbonic (specific berilor englezesti)
- un guler de spuma de maxim 1 cm avand o culoarea inchisa ca si berea care se risipeste in decurs de 30 secunde
Am atasat cateva poze pentru a va face o ideea si despre cum arata.
Urmatoarea bere: Muntons Connoisseur Export Pilsner
Fermentatie primara: Brewferm Wheat, Triple
Fermentatie secundara: -
La maturat: Brewferm Gallia
De baut: Muntons Connoisseur IPA Bitter, Muntons Gold Imperial Stout