Salutare din nou de la BANCUL DE PROBE.
Anul trecut, cei de la BREWFERM au scos din portofoliu berea KRIEK (de cirese) pe motiv ca rezultatele calitative nu erau pe masura dorintelor lor. Anul acesta, de ZIUA PORTILOR DESCHISE (eveniment desfasurat in perioada 22 - 24 mai 2010) au reintrodus produsul in protofoliul lor, mentionand ca reteta a fost mult imbunatatita.
Evident, aflandu-ne la acest eveniment si fiind deschis si magazinul, am purces la cumpararea catorva kit-uri de bere KRIEK, pentru a testa rezultatele. Pe perioada sederii in Belgia, am savurat de mai multe ori vestita MORT SUBITE Xtreme, bere din cirese produsa in Belgia.
Tehnologia de fabricare nu difera cu nimic de tehnologia clasica de fabricare bere din kit-uri de bere.
Ieri, 12 iunie am transferat berea in sticle.
Culoarea era foarte inchisa, un visiniu inchis. Insa culoarea finala se va vedea la deschiderea primei sticle.
Urmeaza transferul propriu-zis al berii. Am folosit un sistem ce reduce la minim contactul berii cu aerul in timpul transferului. Sistemul este format dintr-un furtun de PVC 8x11 mm, foarte flexibil, transparent, avand la capete cate un manson de plastic alb de la dispozitivul de umplere a sticlelor (manson ce se potriveste perfect cu robinetul). Berea a umplut recipientul de amestecare de jos in sus.
Din nou se vede culoarea berii transferate.
Iar aici se observa cum berea intra prin robinetul recipientului de amestecare, umplandu-l de jos in sus, minimizand astfel contactul cu aerul.
Cam asa arata drojdia ramasa in recipientul de fermentare.