[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Cidru BREWMAKER

Cidru BREWMAKER

Cidru BREWMAKER

Mesajde Laur » Lun Iul 19, 2010 12:41 pm

Multora dintre voi poate li se va parea ciudat ca in cadrul unui forum de bere, ne aplecam atentia asupra cidrului.
Dupa cum stiti, cidrul este o bautura de fermentatie obtinuta din mere brute sau din suc de mere. Se pare ca aceasta bautura isi are originea in Franta.
Am adus in "Bancul de probe" kit-ul de cidru (caci este un kit, la fel ca si cele de bere) deoarece este o bautura interesanta, care stinge setea pe timpul verii.
Din kit-ul de cidru se poate face atat cidru necarbogazos (fara bule, cum se spune) sau carbogazos (cu bule). Eu am ales varianta cu bule.
Cidrul este un vin de mere. Cine se asteapta ca din kit-ul de cidru sa obtina o bere, trebuie sa stie ca va obtine un vin. Imi aduc aminte ca i-am dat unui bun prieten o sticla de cidru printre alte sticle de bere, pe care sa le bea acasa. Dupa ceva vreme ne-am intalnit si mi-a spus ca una dintre sticle s-a stricat sau ceva asemanantor, caci era acra, nu avea gust de bere - i-am povestit ca bautura era cidru si asa trebuia sa fie, acrisoara.
Culoare: galben foarte deschis, asemanatoare cu cea a unui vin alb.
Carbonatatie foarte buna (eu am jonglat cu cantitatea de zahar aferenta fermentatiei in sticla si am obtinut o carbonatatie peste medie - ATENTIE! o cantitate prea mare de zahar pentru fermentatia din sticla poate duce la explozia sticlelor) - se poate vedea in poza cum bulele de CO2 sunt in tot paharul.
Miros: acrisor, asemanator cu a unui vin.
Gustul este tot acrisor, la fel asemanator cu a unui vin - as zice mai mult ca seama cu un vin spumant ca gust si ca si carbonatatie.
Cantitatea de alcool este de circa 4% ABV.
Mai demult cineva imi spunea ca cidrul se face nu cu zahar obisnuit ci cu miere de albine - trebuie avut in vedere cantitatea mai mare de zaharuri continuta de miere fata de zaharul obisnuit.
Recomand ca cidrul sa fie consumat in zilele calduroase de vara, gustul acrisor si cantitatea scazuta de alcool potolesc setea.
cidru.jpg
Cidru
cidru.jpg (160.3 KiB) Vizualizat de 17716 ori
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Înapoi la Bancul de probe

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron