de domnu_mircea » Mar Dec 13, 2011 9:56 pm
Eu pentru primele 3 kituri și următoarele două beri din grâne am adăugat zahăr cântărit în fiecare sticlă. Berile mi-au ieșit ok dar mi-am dat seama că durează prea mult să cântăresc 4-5 grame de zahar de 50 de ori. Partea nasoală e că există un oarecare risc de infecție. Zahărul adăugat nu e tocmai steril...
Nici până acum nu am un recipient de amestecare. Am o damigeană și două recipiente de fermentare și încerc să le mențin pline tot timpul. Dacă aș avea recipient de amestecare probabil m-aș întrista gândindu-mă că e gol și l-aș umple și pe-ăla cu must. Când trebuie să îmbuteliez transfer berea în două bidoane de apă de 19L igienizate, spăl recipientul, îl igienizez, transfer berea înapoi, adaug zahărul și purced la umplut sticle. Dacă trebuie să îmbuteliez berea din damigeană e mai nasol că trebuie să aștept până am un recipient liber.
Să-i răspund și lui Samogon: când obișnuiam să adaug zahăr în sticle nu mă stresam prea tare cu dizolvatul. Se pare că drojdia e suficient de flămândă să-l mănânce și așa...
De ceva timp încoace încerc să folosesc must în loc de zahăr. O să fac un post când o să am ceva experiență cu asta.