[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Mesajde Laur » Dum Aug 14, 2011 2:14 pm

Asa cum va anuntam cu ceva vreme inainte, ca partener al organizatorului THE BEER COMMUNITY, in data de 10 aug 2011, pe terasa de la Curtea Berarilor, pe o ploaie serioasa, ne-am apucat sa facem bere de casa. Am ales o reteta de bere bruna,
McBeaver Scotch Ale http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=36&t=5313.
Ca auditoriu, am avut oameni care nu stiau nimic despre berea de casa insa, ni s-au alaturat si cativa berari amatori ce produc bere din kit-uri: Cristi si Andrei. Alaturi de ei s-a aflat domnu_mircea sosit sa ne asiste impreuna cu un prietenul de-al sau. S-au anuntat ca vor mai participa alaturi de noi Samogon si Caiafa insa, probabil din cauza ploii nu au mai ajuns. De asemenea, cei de la THE BEER COMMUNITY au fost alaturi de noi si au "furat" meserie :lol: .
Ca un amanunt nesemnificativ ;) , pentru participanti am pregatit 20 de beri de casa (Hefe Weizen, Dunkel, Pils si Triple) pe care le-au servit pe tot parcursul procesului de fabricare a berii.
Procesul a inceput in jurul orelor 18:00. In continuare voi posta poze cu principalele aspecte din cadrul evenimentului.
DSC_0010a.jpg
Noi
DSC_0010a.jpg (98.68 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0036.jpg
Ustensilele sunt pregatite
DSC_0036.jpg (118.33 KiB) Vizualizat de 35180 ori

DSC_0013.jpg
Pun apa la incalzit in fierbator
DSC_0013.jpg (116.16 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0014.jpg
Reglez temperatura la care trebuie sa ajunga apa
DSC_0014.jpg (112.43 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0017.jpg
Ingredientele
DSC_0017.jpg (161.55 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0019.jpg
Alimentam moara
DSC_0019.jpg (100.71 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0018.jpg
Incepe "distractia" zdrobirii maltului
DSC_0018.jpg (99.64 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0028.jpg
Maltul se zdrobeste nu se macina
DSC_0028.jpg (87.17 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0034.jpg
DSC_0034.jpg (98.11 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0054.jpg
Participantii incearca si ei
DSC_0054.jpg (99.19 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0059.jpg
Rezultatul final este bun
DSC_0059.jpg (111.75 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0070.jpg
Intre timp, participantii degusta berea de casa
DSC_0070.jpg (101.13 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0078.jpg
Participanti degustand
DSC_0078.jpg (117.3 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0082.jpg
Zdrobirea maltului se apropie de final
DSC_0082.jpg (118.78 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0090.jpg
Asteptam sa se incalzeasca apa din fierbator
DSC_0090.jpg (114.86 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0097.jpg
Mai are un pic si gata - temperatura apei trebuie sa fie 72 grade Celsius
DSC_0097.jpg (95.5 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0052.jpg
Adaugam maltul peste apa incalzita din fierbator
DSC_0052.jpg (149.98 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0102.jpg
Amestecam pentru a evita formarea cocoloaselor
DSC_0102.jpg (129.57 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0103.jpg
S-au format cocoloase asa ca mestecam de zor pentru a le dizolva
DSC_0103.jpg (129.87 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0114.jpg
Cocoloasele au disparut, URAAAA! Acum vom lasa amestecul de apa si malt sa stea 75 minute la temperatura de 68 grade Celsius
DSC_0114.jpg (105.54 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0119.jpg
Din cand in cand verific temperatura amestecului
DSC_0119.jpg (126.19 KiB) Vizualizat de 35179 ori


Recipientul de filtrare este format dintr-un recipient de amestecare in care am pus o tabla de inox perforata (detaliile recipientului de fermentare aici: http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=29&t=5347&p=5933#p5933
DSC_0189.jpg
MASHING-ul s-a terminat, asa ca transferam amestecul in recipientul de filtrare
DSC_0189.jpg (99.08 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0196.jpg
Primii litri de must vor fi recirculati pana cand obtinem un must limpede
DSC_0196.jpg (105.64 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0210.jpg
Pentru usurinta manipularii, mustul filtrat curge in cana de 5 litri apoi este varsat in fierbator
DSC_0210.jpg (78.42 KiB) Vizualizat de 35179 ori

Clatirea maltului l-am facut cu apa la 78 grade Celsius.
Pentru cei care se intreaba de ce recipientele de inox (fierbatorul si cel pentru incalzirea apei de clatire) arata asa urat, raspunsul este ca le-am imbracat cu cate o "jacheta" confectionata din carton ondulat de ambalaje in 5 straturi - sfatul l-am primit de la un forumist ( http://www.fabrica-de-bere.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=5304) si pot spune ca jachetele izolatoare isi fac treaba si nu m-au costat decat 30 minute de manufacturare.
1008201117061.jpg
Se vede in fundal, cocotat pe un scaun asezat pe masa, recipientul de inox cu apa incalzita pentru SPARGING )clatirea maltului)
1008201117061.jpg (290.72 KiB) Vizualizat de 35172 ori

DSC_0231.jpg
Am pus tot mustul in fierbator si asteptam sa fiarba. Intre timp apar alti participanti care se intereseaza de detaliile procesului
DSC_0231.jpg (97.76 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0240.jpg
Participantii ce ni se alatura ulterior degusta berea de casa si cer detalii despre modalitatea de fabricare
DSC_0240.jpg (109.77 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0253.jpg
Ma servesc si eu cu o bere...
DSC_0253.jpg (122.96 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0256.jpg
Un Dunkel
DSC_0256.jpg (73.9 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0266.jpg
Mustul a inceput sa fiarba asa ca adauga toata cantitatea de hamei. Fierberea va dura 90 minute
DSC_0266.jpg (112.53 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0290.jpg
Proteinele care se ridica la suprafata le pescuiesc si le arunc
DSC_0290.jpg (120.46 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0299.jpg
S-a terminat fierberea si scot sacul de hamei
DSC_0299.jpg (74.46 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0304.jpg
Montam sistemul de racire si il igienizam lasand sa curga prin el circa 2-3 litri de must fierbinte
DSC_0304.jpg (96.04 KiB) Vizualizat de 35179 ori

DSC_0315.jpg
Mustul cu care am igienizat sistemul de racire il punem in fierbator pentru a-l raci ulterior
DSC_0315.jpg (90.63 KiB) Vizualizat de 35178 ori

DSC_0316.jpg
Mustul racit incepe sa curga in recipientul de fermentare
DSC_0316.jpg (65.91 KiB) Vizualizat de 35178 ori

DSC_0318.jpg
Sistemul de racire COUNTERFLOW
DSC_0318.jpg (132.45 KiB) Vizualizat de 35177 ori

DSC_0322.jpg
Curge mustul racit
DSC_0322.jpg (116.88 KiB) Vizualizat de 35177 ori

DSC_0331.jpg
Culoare superba
DSC_0331.jpg (15.09 KiB) Vizualizat de 35177 ori

DSC_0335.jpg
Schimbatorul de caldura din inox cu 12 placi
DSC_0335.jpg (54.66 KiB) Vizualizat de 35177 ori

DSC_0345.jpg
Am racit tot mustul (20 litri) si l-am transferat in recipientul de fermentare, am pus capacul etans si apoi am introdus supapa de evacuare CO2 in capacul recipientului.
DSC_0345.jpg (31.83 KiB) Vizualizat de 35177 ori

Deoarece recipientul de fermentare plin cu must va fi transportat cu o masina intr-un alt loc decat cel de fabricare, drojdia (SAFBREW T-58) am adaugat-o a doua zi.
DSC_0347.jpg
Recipientul cu mustul de bere asteapta sa fie transportat in locul de fermentare
DSC_0347.jpg (29.1 KiB) Vizualizat de 35177 ori

DSC09147.JPG
A doua zi, am adaugat drojdia si dupa circa 6 ore mustul a inceput sa fermenteze energic, temperatura urcand pana la 26 grade Celsius
DSC09147.JPG (63.39 KiB) Vizualizat de 35177 ori

Dupa primele 2 zile de fermentare energica, temperatura a scazut la 24 grade Celsius iar activitatea drojdiei s-a mai domolit.
Asteptam sa se termine fermentatia pentru a o imbutelia.
Revin cu detalii de la degustare.

Evenimentul vazut prin ochii participantilor:
http://www.mirceageorgescu.ro/2011/08/11/romanii-si-berea-de-casa/
http://www.thebeercommunity.ro/romana/2011/08/11/the-beer-community-%e2%80%93-ziua-a-treia/

Galerie de poze si pe facebook la adresa http://www.facebook.com/media/set/?set=a.141768445911256.38717.100002343058678
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Mesajde montego » Dum Aug 14, 2011 3:14 pm

Felicitari pt eveniment! Imi pare rau ca nu am putut ajunge..
montego
 
Mesaje: 29
Membru din: Lun Noi 01, 2010 5:40 pm

Re: Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Mesajde Laur » Dum Aug 14, 2011 3:35 pm

Multumim.
Cu siguranta vor mai fi evenimente similare.
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Mesajde caiafa » Dum Aug 14, 2011 11:14 pm

Eu am lucrat până la 22:00, altfel veneam. Oricum, data viitoare :)
caiafa
 
Mesaje: 51
Membru din: Sâm Apr 02, 2011 2:34 am

Re: Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Mesajde Laur » Lun Aug 15, 2011 10:04 am

Acum imi aduc aminte ca mi-ai spus cu ceva vreme in urma ca lucrezi pana tarziu pe 10 august si nu erai sigur ca poti ajunge.
Accum v-am iertat - ne vedem data viitoare, cand prezenta berarilor cu experienta este "obligatorie" :lol: .
Laur
 
Mesaje: 617
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Bere de casa THE BEER COMMUNITY-Curtea Berarilor 10.08.2011

Mesajde domnu_mircea » Mar Aug 16, 2011 10:29 pm

Mă bucură genul ăsta de evenimente pentru că spectatorii au ocazia să vadă că berea bună nu are nicio treabă cu ce se promovează la tv. De mai multe ori am avut ocazia să văd persoane care aleg un anume tip de bere doar pentru că au şansa de a gasi bani sub capac. De vină sunt strategiile de marketing care au ca scop doar creşterea vânzărilor.

Nu avem tradiţie în fabricarea berii. Nu-i o problemă. Nu e cazul să-i acuzăm pe strămoşii noştri că le-a plăcut vinul mai mult decât berea. Problema este că, la noi, promovarea berilor de calitate lipseşte cu desăvârşire. Aşa că omul de rând consumă ce i se sugerează.

Nu ma întind prea mult că deja o dau în altceva. Ideea e că orice campanie de genul ăsta e mai mult decât binevenită.

La mai multe!
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm


Înapoi la Evenimente

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron