Ca de fiecare data, cand este un eveniment cu materii prime, echipamente, accesorii si alte maruntisuri, facem tot posibilul sa ajungem sa il vizitam.
Asa s-a intamplat si anul acesta: am vizitat expozitia Brau Beviale.
Pe scurt: este un eveniment international (cred ca este cel mai important din Europa) despre materii prime, echipamente, accesorii din industria de bauturi alcoolice si non-alcoolice. Adica si din industria berii. Cum noi berarii amatori avem aceleasi materii prime ca industria berii, m-am gandit sa va fac un scurt rezumat al ideilor extrase dupa expozitie:
HAMEI
- recolta de hamei USA - buna
- recolta de hamei Europa - cu probleme in anumite zone (se aude ca recolta de hamei SAAZ este deja vanduta, deoarece a fost cu probleme)
- recolta de hamei din Noua Zeelanda - buna insa cu stoc zero la Nelson Sauvin (probleme in aceasta tara apar deoarece suprafata cultivata este mica iar cererile sunt mari).
- posibile cresteri de pret la anumite tipuri de hamei din recolta 2015 pe piata internationala, cresteri ce se vor simti si in cadrul listei noastre de preturi
- speram sa avem o varietate mai mare de sortimente de hamei pentru piata romaneasca in 2016
MALT
- recolta de orz din acest an face ca preturile sa ramana aceleasi pe piata internationala
- posibile noi sortimente de malt (englezesc si german) in 2016 in gama noastra de produse
- noi produse din gama actualilor producatori-furnizori de malt
DROJDII
- momentan nu sunt schimbari
- in 2016 vom introduce pe piata romaneasca drojdiile lichide White Labs (insa fara legatura cu Brau Beviale)
ECHIPAMENTE
- posibile noi echipamente pentru berari amatori avansati (ALL GRAIN) in 2016