[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Milk Stout

Milk Stout

Re: Milk Stout

Mesajde balauru_327 » Lun Aug 03, 2015 1:08 pm

Un beci e la fix. Se mai poate face o cutie din placi polistiren, in care se pune o sticle cu apa inghetata dupa caz, inlocuindu-se periodic pentru o temperatura mai joasa.
1.010 e f. bun.
Utila este o pompa atomizor, cu solutie ChemOxi, pentru a elimina problema linguroiului neigienizat. Si se poate pastra asa solutia.
Felicitari, incet incet perseverenta si rabdarea dau roade in rezultatul finit
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: Milk Stout

Mesajde NeaPuiu » Lun Aug 03, 2015 7:22 pm

Pompa de atomizor, adica o pompa de acvariu stropita cu ChemixPro?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm


Re: Milk Stout

Mesajde NeaPuiu » Sâm Aug 15, 2015 5:20 am

NOT HAPPY END

Imbuteliat pe 8 august, intunecatul meu milk stout a stat la beci in tacere si intuneric pana ieri cand am decis in mare taina sa incerc o sticla. Avand in vedere ca a fost cea mai buna bere facuta de mine pana in prezent (OG 1064) emotiile au fost pe masura. 6 zile de fermentatie secundara si nimic, nici un fas, nici o bula, nici o piscatura la limba. CEAI NEGRU !!!! La fermentatia secundara in sticle am pus cca 135 grame de zahar (fata de 142 cat ar fi trebuit pentru 19L) - candel brun belgian topit in cca 200 ml apa fierbinte. Motivul a fost acela ca OF era 1020 dar berea nu mai fermenta deloc de vreo saptamana. Am verificat temperatura in beci (rapid cu termometrul de mash) si nu a coborat sub 25 grade. Intre timp in acelasi beci am dus si un saison care la proba facuta azi dimineata a aratat ca se realizeaza frumos fermentatia secundara (cu zahar tos).

Ce sa fac? Sa rastorn toata berea din nou in vasul de amestecare, sa mai adaug 50-100 grame zahar si sa repet fermentatia secundara in sticle sau mai bine sa tin berea pana ce fac urmatoarea bere neagra si sa o amestec atunci pe toata cu cea noua? Daca urmez a doua solutie cat zahar sa pun la cei vreo 40 litri cat or sa rezulte?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: Milk Stout

Mesajde NeaPuiu » Sâm Aug 15, 2015 6:25 pm

Aveti idee de ce nu s-ar realiza fermentatia secundara? Dupa o saptamana de stat in sticle si mai bine de 7,5 grame zahar brun candel pe litru berea nu face nici o bula, e doar un ceai negru. Am mai pus 100 grame zahar tos dizolvat in apa calda si am reamestecat toata berea si am tras-o din nou in sticle. Mai astept acum cateva zile, dar imi pare rau ca nu am mai pus si un plic de drojdie. Fermetatia primara a durat doua saptamani si FG a fost 1020. E posibil sa nu mai existe drojdii in aceasta bere?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: Milk Stout

Mesajde bionut » Mar Aug 18, 2015 5:50 pm

Sper ca nu e tarziu. Daca esti sigur ca nu e din cauza sticlelor folosite, adica sa nu fi rasuflat capacele, atunci e posibil ca din anumite motive in bere sa nu fi fost destula drojdie. In nici un caz nu rasturna continutul sticlelor in galeata pentru ca risti sa oxigenezi berea. O data fermentata, berea trebuie ferita de oxigen pentru ca uleiurile din hamei se "imput", dand gust de carton in cel mai bun caz. Nici cand ai amestecat cu lingura in fermentator nu ai facut bine (trecand peste faptul ca lingura nu a fost igienizata). Oxigenare se face doar la must, inainte sa pui drojdie, niciodata dupa inceperea fermentatie.
Ce poti face acum este sa desfaci fiecare sticla si sa pui cate putina drojdie in fiecare, apoi sa inchizi sticlele.
Nu e chiar asa de greu sa ridici sacul cu malt, am facut beri si cu 10 kg de malt uscat, deci ud a sarit de 15 kg, si am trecut peste. Trebuie un sac adecvat facut din voal alb.
Din cate am inteles ai fermentat pe la 26°C? Este teribil de mult pentru majoritatea drojdiilor, de fapt doar cateva drojdii mai speciale, belgiene, lucreaza bine la temperatura asta. E posibil ca asta sa fie o cauza a problemei tale cu carbonatarea.
Mash-out e necesar cand faci un mash-ing traditional, care dureaza pana la o ora, pentru a opri activitatea enzimatica. La BIAB opresti activitatea enzimatica prin simpla scoatere si scurgere a sacului, care se intampla mult mai repede, in jur de 5-10 minute.
NU pastra solutie de ChemiPRO OXI in sticla cu pulverizator, nu vei face decat sa pierzi timp si posibil sa strici vreo bere. Acest dezinfectat e pe baza de oxigen, sau apa oxigenata mai exact. O data amestecat cu apa dureaza cateva ore pana tot oxigenul din solutie se evapora si isi pierde proprietatea dezinfectanta. Daca iti iei Star San e o idee foarte buna, pentru ca acesta nu se strica decat dupa foarte mult timp, cand ii creste pH-ul peste 3.
Ultima oară modificat de bionut pe Mar Aug 18, 2015 6:08 pm, modificat de 3 ori în total.
bionut
 
Mesaje: 83
Membru din: Mar Sep 11, 2012 7:32 pm

Anterior

Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron