[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - RETETA IPA 24 L bere
Pagina 1 din 1

RETETA IPA 24 L bere

MesajScris: Joi Apr 25, 2019 8:26 am
de Cantor Gabi
Buna ziua,
Urmeaza sa fac a 2 a incercare cu reteta de mai jos.

Ingrediente/24 L bere

Weyermann Pale Ale 5.4 Kg
Weyermann Carared 1.8 Kg
HAMEI
Mangum 31 g
Cascade USA Yakima 63 g
DROJDIE
US 05 (sau BRY – 97) 11.5 g

Brasajul
• 20 l apa
• Se adaugă malțul la 65-66 ºC și se menține temperatura 60 de minute
• 15 l apa
• Se efectuează clătirea terciului cu apă la 75 ºC (varianta simplă sau prin picurare)
Fierberea
• Durata totală: 60 minute
• La 55 minute 30 g din hameiul Mangum
• La 20 se adaugă 25.2 g din hameiul Cascade
• la finalul fierberii se adaugă 18 g din hameiul Cascade
• În timpul procesului de răcire a mustului se adaugă restul de 18 g de hamei Cascade, pentru aromatizare la rece.
• Racire la 22 C + 11.5[g] drojdie rehidratata.
FERMENTARE
1. In butoi 3 – 5 zile la 22 – 23 C
2. In sticla 2 – 3 zile la 22 C
3. La frigider 14 zile la 4 – 7 C

La ptima reteta am folosit o cantitate dubla de hamei . Berea nu e rea dar putin amara.
Am crescur si cantitatea de Weyermann carared de la 18% la 33% pt. a obtine o culoare rosiatica. La prima culoarea e spre galben.

Parerile si sfaturile m-ar ajuta foarte mult.

Pot inbunatati ceva prin dublarea cantitatii de drojdie.

Multumesc.

Re: RETETA IPA 24 L bere

MesajScris: Lun Mai 20, 2019 3:21 pm
de Laur
Eu as schimba timpii de fermentatie:
- in butoi - 14 zile
- in sticla 7 zile (minim)
- la frigider, cat cuprinde.

Reteta pare ok. Insa doar vazand-o, nu pot analiza rezultatul. Trebuie incercata.