de Laur » Lun Oct 04, 2010 7:52 am
Salutare, Ioan,
Cum spuneau si antevorbitorii mei, noua ne e cam greu sa "stam cu bomba in casa " (a se citi bere gata de baut). Chiar am intalnit un berar amator care s-a apucat de baut berea inainte de perioada de maturare, la 2-3 zile dupa ce s-a incheiat a doua etapa de fermentare. I-am recomandat totusi, sa astepte cateva saptamani pana se sa apuce sa o bea.
Perioada de maturare a unei beri este recomandata sa fie de cel putin 2 saptamani, perioada in care gustul se desavarseste intr-o mare masura. Daca berea este tinuta mai mult de 2 saptamani, gustul se va definitiva si, cu cat se va tine mai mult timp, cu atat maturarea va avea efect benefic asupra gustului final.
Deci, daca berea este tinuta la maturat o perioada indelungata, nu are niciun fel de probleme de gust, ba chiar gustul se imbunatateste.
Laur