Tocmai mi-a sistat din fermentaţie o plămadă cu 8 kg zahăr, 1 kg malţ plamădit ca la carte, două linguri DAP, apă până la 40L şi drojdie de şampanie. Am făcut starter cu 2 zile înainte, am făcut tot ce trebuie, care o fi cauza?
Urma să mai pun 4 kg zahăr dizolvat în apă să completez până la 48 litri şi speram să obţin un procent de alcool de 15%. N-am mai apucat. Azi, după 2 zile de fermentaţie energică s-a oprit şi procentul de zaharuri este foarte mare, 17%.
Plămada este pentru alcool neutru să-l pun la vişinată, ce-mi recomandaţi să salvez batch-ul?
Am recurs la reţeta asta după eşecul care l-am avut cu drojdia TURBO. Pe lângă că nu atinge 18% alcool are un gust şi miros horror. A trebuit să distilez de 2 ori în coloană la 95%, să separ foarte mult din frunte şi coadă ca să se apropie de gustul neutru şi oricum trebuie curăţat cu cărbuni.
			
		

 , am făcut şi ţuică de vişine dar puţină, ce mi-a ieşit din boasca rămasă după scurgere. Am amestecat cu cidrul să-i ridic puţin tăria alcoolică şi să opresc activitatea drojdiilor până vin cu alcoolul ăla neutru. Gustul este inconfundabil. Inaugurarea i-o fac prin Decembrie... pe la 35-40% e numa' bună pe frigul ăla. Cam asta e reţeta mea proprie de vişinată.
 , am făcut şi ţuică de vişine dar puţină, ce mi-a ieşit din boasca rămasă după scurgere. Am amestecat cu cidrul să-i ridic puţin tăria alcoolică şi să opresc activitatea drojdiilor până vin cu alcoolul ăla neutru. Gustul este inconfundabil. Inaugurarea i-o fac prin Decembrie... pe la 35-40% e numa' bună pe frigul ăla. Cam asta e reţeta mea proprie de vişinată.